Voorstelling
De Rhône en de Saône. Tussen Chalon en Arles

Ontdek de charme van Frankrijk op deze Rhônecruise! Deze 8-daagse riviercruise is een reis door de tijd, in een prachtige regio die wereldvermaarde wijnen voortbrengt. Ze combineert cultuur, natuur en gastronomie op bewonderenswaardige wijze. Naarmate het schip verder zuidwaarts vaart, komen de geuren en aroma’s van het zuiden u tegemoet. Van Romeinse bezienswaardigheden en de rijke wijngaarden van de Rhônevallei tot de kloven van de Ardèche en de Camarguevlakte. Tussen Lyon, hoofdstad van Gallië ten tijde van het Romeinse Rijk, Avignon, stad van de pausen, en Arles, stad van cultuur en geschiedenis, heeft de rivier een stukje Franse geschiedenis geschreven. Deze natuurlijke rivierloop heeft door de geschiedenis heen ideeën, tradities, kunst, cultuur en
architectuur overgebracht, een nalatenschap van grandioze en indrukwekkende monumenten. De magnifieke Amadeus Provence voegt een vleugje moderniteit toe aan al de pracht en praal die u hier zal ontdekken.

Reisroute

Klik op de dagen om de details van de reisdag te zien

Een rechtstreekse tgv-verbinding brengt ons van Brussel naar Lyon. Transfer naar de haven nabij het stadscentrum van Lyon. Inscheping aan boord van M/S Amadeus Provence. Welkomstcocktail en -diner aan boord.

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
‘s Morgens komen we aan in Mâcon, gelegen op de oever van de Saône. Een stad met een zuidelijk karakter. De eerste excursie voert ons langs de wijngaarden van de Mâconnais en de Beaujolais. We bezoeken het wijnhuis van Georges Duboeuf, bekend als een van de beste wijnproducenten van de Beaujolais. Daarna volgt een wijndegustatie. Lunchen doen we aan boord van het schip. In de namiddag brengen we een bezoek aan de abdij van Cluny, in de middeleeuwen het centrum van een van de grootste kloostergemeenschappen. De indrukwekkende abdijkerk was het grootste katholieke bouwwerk ter wereld tot de bouw van de Sint- Pietersbasiliek in Rome. Diner aan boord.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Aankomst ‘s morgens in Chalon-sur-Saône. Vertrek voor de excursie met bezoek aan Beaune na een rit langs de wijngaarden van de Bourgogne. U rijdt langs prestigieuze domeinen als Pommard, Volnay en Meursault alvorens aan te komen in Beaune, het wereldwijd bekende handelscentrum van de bourgognewijnen. We bezoeken het mooie Hôtel- Dieu van Beaune. Met zijn gotische gevels en gelakte daken bedekt met geometrische figuren in opvallende kleuren maakt het deel uit van het erfgoed van de Hospices de Beaune. Dat liefdadigheidsinstituut is opgericht in 1443 door Nicolas Rolin, kanselier van de hertog van Bourgogne, en zijn echtgenote Guigone de Salins. Door de uitzonderlijk goede staat van dit monument is het een zeldzame getuige van de typische burgerarchitectuur uit de middeleeuwen. In de zalen is een uitgebreide collectie van voorwerpen, meubelen en wandtapijten uitgestald. Tijdens uw bezoek kunt u onder meer het veelluik van de Vlaamse schilder Rogier van der Weyden bewonderen, dat het Laatste Oordeel uitbeeldt. In de namiddag vertrekken we op excursie naar Brancion en Cormatin. Het middeleeuwse dorp Brancion is het bekendste fort van Zuid-Bourgogne, beroemd om zijn strategische ligging en boeiende geschiedenis. Dit dorp uit de Bourgogne, waar de tijd bleef stilstaan, zal u zeker charmeren. De excursie gaat verder naar het kasteel van Cormatin, een architecturaal pareltje uit de renaissance, waarin u perfect de typisch Franse stijl uit de 17e eeuw herkent. Terugkeer aan boord in Tournus. Lunch en diner aan boord.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Vandaag komen we aan in Lyon, de op twee na grootste stad van Frankrijk. Hier staat een begeleid bezoek aan de stad op het programma. Dat Lyon ooit de hoofdstad van het Romeinse Gallië was, is nog steeds te zien aan de vele overblijfselen in de stad. U maakt een panoramische stadsrondrit langs de basiliek Notre-Dame de Fourvière. Het gebouw ‘kijkt’ over de stad uit vanaf de top van de heuvel Fourvière. Daarna maken we een wandeling door de geplaveide straten van het oude Lyon om er de renaissancearchitectuur te bewonderen. Kort na de middag vertrekt de Amadeus Provence richting Avignon. Sur le pont d’Avignon… Lunch en diner aan boord.

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Aankomst ‘s morgens in Avignon en vertrek voor een bezoek aan de stad en aan het beroemde Pausenpaleis. Van 1309 tot 1377 was het paleis van de pausen een pauselijke residentie in nasleep van een crisis die de stad Rome teisterde. Het paleis werd beschouwd als centrum van de katholieke wereld en is een van ’s werelds meest fascinerende voorbeelden van de gotische architectuur uit de middeleeuwen en een opvallend gefortificeerd complex. In de namiddag vertrekt u voor een bezoek aan de Pont du Gard, een aquaduct gebouwd door de Romeinen om Nîmes van zoetwater te voorzien. Het aquaduct was oorspronkelijk 50 km lang en overspant de Gard-rivier met een brug in drie niveaus. Deze constructie behoort tot op heden tot de meest uitzonderlijke Romeinse monumenten. Daarna rijdt u verder naar het charmante Provençaalse dorpje Uzès. Lunch en diner aan boord.

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
‘s Morgens komen we aan in Arles. De stad ligt aan de Rhône, op het punt waar de delta begint, bij de splitsing van de Grote Rhône en de Kleine Rhône. Daardoor ligt de stad ‘aan de poort van de Camargue’. We maken een uitstap door het moerasgebied de Camargue. Het is een immens natuurreservaat met moerassen, rijstvelden en wilde dieren, zoals de bekende stieren of paarden, maar ook tal van vogelsoorten. Daarna bezoeken we de versterkte stad Saintes- Maries-de-la-Mer, hoofdstad van de Camargue, gelegen aan de monding van de Rhône in de Middellandse Zee. In de namiddag staat een excursie naar de stad Arles op het programma met een bezoek aan enkele belangrijke Romeinse monumenten, zoals het imposante amfitheater of de thermen van Constantijn. Het hele centrum staat op de Unesco-werelderfgoedlijst. De stad is ook bekend omdat schilder Vincent van Gogh er enkele jaren heeft gewoond. Lunch en diner aan boord.

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Vandaag ontscheept u in Viviers om deel te nemen aan de excursie langs de vallei van de Ardèche, ook wel bekend als ‘les Gorges de l’Ardèche’. De kloven van de Ardèche vormen een ravijn van wel 30 km lang uitgeslepen in het spectaculaire kalkstenen plateau tussen Pont d’Arc en Saint-Martin d’Ardèche. Terugkeer aan boord in Le Pouzin, waarna het schip in de namiddag verder vaart. ‘s Avonds wordt u uitgenodigd op het galadiner van de kapitein.

Tijd om uw koffers in te pakken! Ontscheping en transfer naar het station. De tgv brengt u terug naar Brussel.

Afhankelijk van de waterstand kan het programma mogelijk gewijzigd worden. Alleen de kapitein is bevoegd om de noodzakelijke beslissingen te nemen voor het vaarschema. Het programma kan tevens worden gewijzigd wegens lokale culturele manifestaties of om technische redenen.

We verwelkomen aan boord
foto gast
Gido Van Imschoot

Gido Van Imschoot is Master Sommelier en schreef sinds 2005 dertien boeken over wijn, toerisme en gastronomie. Hij was ook 11 jaar voorzitter van de Vereniging Vlaamse Sommeliers, vandaag is hij er erevoorzitter. Tot 2017 werkte hij als directielid, stagecoördinator en verantwoordelijke wijnen in de Hotel- en Toerismeschool Spermalie te Brugge.

In zijn vrije tijd is hij ook reisbegeleider en -organisator in landen waarin wijn, kunst, gastronomie en cultuur in de brede zin van het woord centraal staan. Hij geeft ook lezingen, voordrachten en masterclasses in cultuurverenigingen en bedrijven.

Verblijf

M/S Amadeus Provence 5*
hoofdfoto schip
M/S Amadeus Provence 5*

Het schip de M/S Amadeus Provence behoort tot de Amadeus-reeks en werd in 2017 op de Rhône gebouwd. De resoluut moderne en luxueuze stijl maakt dat het schip behoort tot het Prestige-gamma, waardoor u kunt genieten van een uitzonderlijke en gewaardeerde service.

De gemeenschappelijke ruimtes
De grote panoramische lounge, gelegen aan de voorzijde van het Panoramadek, is de centrale plaats voor de activiteiten aan boord. De Amadeus Club is gelegen aan de achterzijde van het Bovendek. Dit is de ideale plek om te genieten van een goed boek in een gezellige en vriendelijke sfeer. Daarnaast is er een winkeltje, een fitnessruimte, een kapper en een massagesalon (betalend) aan boord. Het Zonnedek is uitgerust met ligstoelen, alsook met een klein zwembad.

Het restaurant
Het restaurant bevindt zich op het Bovendek en heeft grote panoramische ramen. Geniet van de prachtige voorbijglijdende landschappen en de gastronomische gerechten. Het ontbijt en de lunch zijn in buffetvorm, het diner is à la carte.

De kajuiten
De Deluxe-kajuiten met venster op het Boven- en Panoramadek zijn allemaal buitenkajuiten met een oppervlakte van 17,5 m2 en zijn uitgerust met grote panoramische schuiframen. Alle kajuiten hebben buitenzicht waarbij de 2 enkele bedden bijeengeschoven kunnen worden. De Comfort-kajuiten hebben een oppervlakte van 16 m² en zijn uitgerust met een douche, toilet, lavabo, televisie, haardroger, kluis en individuele airconditioning. De zeer ruime suites op het Panoramadek hebben een oppervlakte van 26 m², en beschikken bovendien over een privésalon en een privébalkon.

Prijzen P.P.
Type kajuitDekDubbele bezettingIndividuele bezetting
Comfort met venster dat niet geopend kan worden (16 m²)Hoofddek€ 2.890€ 4.490
Deluxe met venster (17,5 m²)Bovendek€ 3.090€ 4.850
Deluxe met venster (17.5 m²)Panoramadek€ 3.370€ 5.290
Junior Suite met Balkon (26 m²)Panoramadek€ 3.780€ 5.890
Technische specificaties:

Lengte: 110 m – Breedte: 11,40 m – Diepgang: 1,45 m – Capaciteit: 140 passagiers – Bemanning: 40 leden – Kajuiten: 70 verdeeld over 3 dekken –  Elektriciteit: 220 V – Munteenheid aan boord: euro – Bouwjaar: 2017

Inbegrepen in deze prijs:
 • Het verblijf aan boord van de M/S Amadeus Provence in de gekozen categorie
 • Heen- en terugreis per tgv Brussel/Lyon
 • Alle transfers per autocar zoals vermeld in het programma
 • Volpension vanaf het diner op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 8
 • Dranken tijdens de maaltijden: water, lokale wijn, thee en koffie
 • Cocktail en welkomstdiner
 • Galadiner met de kapitein
 • Muzikale animatie aan boord
 • Knack-conferencier en Knack-begeleiding
 • Alle excursies zoals vermeld in het programma met hoofdtelefoon
 • Bagagedragers aan boord
 • Haventaksen (€ 40) zoals op heden bekend, variabel en onderhevig aan wijzigingen
Niet inbegrepen in deze prijs:
 • Andere dranken dan vermeld in het programma
 • De servicekosten voor het boordpersoneel (€ 8 per dag en per persoon aanbevolen) alsook voor de gidsen en chauffeurs tijdens de excursies (volgens eigen appreciatie)
 • Reisverzekeringen
 • Tgv in eerste klas mogelijk: contacteer hiervoor Rivages du Monde
Formaliteiten:

Geldige identiteitskaart of internationaal paspoort

Foto’s
Optieformulier

Vul hieronder het optieformulier in. U wordt vervolgens gecontacteerd door Rivages du Monde voor een contractvoorstel.
Indien u vragen heeft of hulp nodig heeft bij het boeken, kan u contact opnemen via mail op info@rivagesdumonde.be of tel. 02 899 75 41.

Een bijkomende vraag of meer info nodig?

Rivages du Monde helpt je graag verder
  02 899 75 41
  info@rivagesdumonde.be