Voorstelling
10e verjaardag Knack Reizen

Om het jubileumjaar van Knack Reizen op een feestelijke manier af te sluiten en omdat onze nieuwjaarscruise van vorig jaar zo’n groot succes was, stellen we jullie heel graag opnieuw onze 3 schitterende gasten voor.

Ditmaal wordt Praag, de gouden stad, de stad van de honderd torens met een weelde aan architectuur, het decor van deze unieke vijfdaagse!

Reisroute

Klik op de dagen om de details van de reisdag te zien

We vliegen van Brussel naar Praag waar we in de late namiddag aan boord gaan van ons schip, de Elbe Princesse II. Na de inscheping en een welkomstdrankje wordt de crew voorgesteld. Diner aan boord.

Praag, de prestigieuze hoofdstad van de Tsjechische Republiek, is op wonderbaarlijke wijze ontsnapt aan de vernieling van de Tweede Wereldoorlog. Het door Unesco beschermde centrum van de stad herbergt dan ook een mix van vele bouwstijlen. We vertrekken met de bus naar de citadel van de Praagse burcht waar we het Paleis Lobkowicz, het enige gebouw van de burcht dat een privémuseum huisvest, gaan bezoeken. Het paleis werd gebouwd in de 16e eeuw in renaissancestijl maar na een brand in 1541 werd het gerestaureerd en kreeg het een soberdere barokstijl. In het privégedeelte van het paleis vindt u de grootste en oudste persoonlijke kunstcollectie van Europa. U passeert de majestueuze zalen van het paleis en maakt kennis met schitterende kunstwerken. De tentoonstelling omvat 22 galerijen en geeft aan de hand van persoonlijke voorwerpen en kunstwerken een beeld van het tragische lot dat de familie Lobkowicz werd toebedeeld. De collectie bestaat onder andere uit manuscripten van Beethoven en Mozart en meesterwerken van kunstenaars als Canaletto, Velázquez en Pieter Bruegel de Oude. Terugkeer aan boord voor de lunch. In de namiddag nemen we in hetzelfde paleis deel aan het concert van Hanne, Jef en Andy. Diner aan boord.

We vertrekken te voet naar het historische centrum van Praag. Van begin december tot begin januari worden er op verschillende pleinen kerst- en eindejaarsmarkten gehouden. Een van de mooiste is die op het plein in de oude stad waar ook het bekendste middeleeuwse astronomische uurwerk te bewonderen valt. Elk uur vindt er een parade van de twaalf apostelen plaats. We genieten van een degustatie van lokale smaken, waarbij we de kans krijgen om 'trdelník' en glühwein te proeven. Terugkeer aan boord voor de lunch. In de namiddag varen we op de Moldau. Praag is in december een kleurrijke plek met een magische en feestelijke sfeer. We ontdekken de charme van de Gouden Stad vanaf het water en bewonderen 's avonds de verlichte monumenten. Oudejaarsavond aan boord. Om middernacht luiden de bewoners van Praag in alle delen van de stad het nieuwe jaar in met prachtig
vuurwerk.

In de voormiddag bezoeken we de bibliotheek van het Strahovklooster en het heiligdom Loreta. Met haar collectie van ruim 200.000 werken is de bibliotheek een van de meest waardevolle en best bewaarde bibliotheken van Europa. De theologiezaal, het oudste deel van de huidige bibliotheek, is ontworpen in barokstijl en dateert uit de periode 1671-1674. De filosofiezaal is de belangrijkste zaal, met een gewelf in neoklassieke stijl. De zaal werd in 1794 gebouwd en reikt tot boven de tweede verdieping van het gebouw. Het heiligdom Loreta bevindt zich dan weer in de wijk Hradcany en bestaat uit een kerk en kapucijnenklooster. Het op Italiaanse bouwwerken geïnspireerde gebouw dateert uit 1626 en de beiaard waarop een door Dvorak gecomponeerde melodie wordt gespeeld, is een echte aanrader. Het heiligdom bezit ook een verzameling religieuze voorwerpen uit de 14e tot 18e eeuw. Het pronkstuk van de collectie is de beroemde monstrans met 6222 diamanten erop. Terugkeer aan boord voor de lunch. We genieten van een vrije namiddag om op eigen tempo het historische hart van Praag verder te ontdekken. Nieuwjaarsconcert van Hanne, Jef en Andy en diner aan boord.

We genieten nog van een ontbijtbuffet aan boord vooraleer we ontschepen. Vermits we een late vlucht hebben en in functie van het weer, kunnen we hier heel wat richtingen uit: een bezoek brengen aan het Representatiehuis, het Nationaal Theater, het Standen Theater, de Staatsopera, het Nationaal Museum of de Joodse wijk, het is allemaal het bekijken waard! Daarna vertrekken we naar de luchthaven.

Gasten
foto gast
Jef Neve

Klassieke muziek, jazz, composities voor tv-series en films. Muzikant en componist Jef Neve is van vele markten thuis. Jef studeerde met grootste onderscheiding af aan het Lemmensinstituut in Leuven voor piano, zowel in de klassieke als de jazzrichting. Het eerste album van het Jef Neve Trio, Blue Saga (2003), was meteen een bestseller. Het tweede, It’s Gone, kreeg de prestigieuze Radio Klara Prijs voor Best International Jazz Album in 2005 en een jaar later werd Nobody is Illegal opnieuw het best verkochte album in België. Ondertussen zijn we zo'n 12 albums verder en steeds weer weet hij zijn publiek te verrassen met een nieuwe plaat, waarmee hij ook de hele wereld afreist. Begin 2025 komt er alweer een nieuw album uit! Hij heeft ook het hart op de juiste plaats, zo componeerde hij Rain Requiem (een requiem voor onze planeet, ter nagedachtenis van de eerste klimaatslachtoffers in Pepinster) en ook ondersteunt hij al 10 jaar een muziekschool in de sloppenwijken van Nairobi, waarvoor hij dit jaar nog meer dan 20 huiskamerconcerten speelde om middelen in te zamelen.

foto gast
Hanne Roos

De Belgische sopraan Hanne Roos behoort ontegensprekelijk tot de interessantste talenten van de nieuwe generatie opera- en concertzangers. Ze vatte in 2004 haar zangopleiding aan in het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent. Ze sloot er haar ‘Masters’-studies cum laude af bij Gidon Saks, Evelyne Bohen en Mireille Capelle en was aansluitend verbonden aan de Operastudio Vlaanderen. De voorbije 15 jaar is Hanne zowat elk seizoen wel te zien geweest als soliste in een opera van Opera Ballet Vlaanderen, de opera van Luik, de Zomeropera in Alden Biesen, Nederlandse Reisopera, Strasbourg... Daarnaast brengt ze ook 'Opera for Dummies', helemaal alleen op het podium, waarbij ze enerzijds vertelt over haar leven als (opera)zangeres en over de werken die ze brengt, en anderzijds met haar mooie stem moeiteloos schakelt tussen opera, jazz, musical, pop,...
Een topartieste die prachtig zingen combineert met schitterend acteerwerk!

foto gast
Andy Dhondt

Saxofonist, pianist en dirigent Andy Dhondt legt zich toe op een bijzonder ruim repertoire. Zijn passie voor nieuwe muziek en actuele kunst komt hierin nadrukkelijk tot uiting. Andy studeerde cum laude af aan het Lemmensinstituut en werkt sindsdien samen met vooraanstaande muzikanten op Belgische en internationale podia. Belangrijk is zijn samenwerking als saxofonist of dirigent met echtgenoot Jef Neve. Zo is hij onder andere te horen op Jefs laatste albums Spirit Control, Mysterium en heel recent nog That old feeling. Daarnaast richtte hij het Belgian Reed Ensemble ‘Breathe’ op en vormt hij een vast duo met organiste Lieve Van de Rostyne en met de Griekse pianist Alexandros Sarakenidis, met wie hij zopas een album heeft opgenomen. Andy hecht ontzettend veel belang aan het doorgeven van zijn muzikale microbe. Hij is een veelgevraagd dirigent van koren en orkesten en is directeur van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Zottegem.

Verblijf

Elbe Princesse II
hoofdfoto schip
Elbe Princesse II

De Elbe Princesse II wordt voor enkele dagen ons drijvende hotel. Het schip werd in 2018 te water gelaten en is het symbool van een nieuwe generatie rivierschepen speciaal ontworpen om ook bij laagwater te varen. De 42 kajuiten zijn verdeeld over slechts twee dekken wat het schip zeer gezellig maakt.

Restaurant

Het restaurant bevindt zich op het hoofddek. Hier worden alle maaltijden van de cruise geserveerd. Het is uitgerust met grote ramen, zodat u tijdens de maaltijd van het prachtige uitzicht kan genieten.

Loungebar met danspiste

Het smaakvol en met verfijning ingerichte salon bevindt zich aan de achterkant van het schip en biedt een panoramisch uitzicht. Hier vinden de animatie-avonden plaats.

Onthaal

De ideale plek om af te spreken vóór het vertrek van de bezoeken of om inlichtingen te vragen aan het personeel. Dit is ook de plaats waar u de souvenirshop kunt vinden. U kunt er postkaarten, souvenirs en praktische artikelen kopen.

Terras

Aan de achterkant van het schip bevindt zich een klein terras. Het grote zonnedek is echter de ideale plek om uw vrienden te ontmoeten en even tot rust te komen.

Prijzen P.P.
Type kajuitDekDubbele bezettingIndividuele bezetting
Dubbel scheidbaar groot bed HoofddekVOLZETVOLZET
Dubbel scheidbaar groot bed Bovendek€ 2.199€ 2.599
Technische specificaties:
 • Lengte: 101,9 meter
 • Breedte: 10,5 meter
 • Capaciteit: 42 kajuiten
 • Passagiers: 81
 • Bouwjaar: 2018
 • Elektriciteit: 220 V
Inbegrepen in deze prijs:
 • Lijnvluchten Brussel-Praag en Praag-Brussel. De exacte vluchturen zijn momenteel nog niet gekend.
 • Volpension aan boord van het schip van het avondmaal van de eerste dag tot het ontbijtbuffet van de laatste dag – dranken inbegrepen aan boord (buiten speciale kaarten) (4 nachten)
 • Verblijf in een kajuit met airco, douche en wc
 • Alle excursies (met audiofoonsysteem) en Nederlandstalige gidsen
 • In het programma vermelde bezoeken en toegangstickets
 • Animatie-avonden aan boord en welkomstdrankje
 • Twee concerten van Jef Neve, Hanne Roos en Andy Dhondt
 • Nederlandstalige cruisedirector en begeleiders
 • Gratis wifi aan boord (Op onze boot verloopt de internetverbinding via satelliet. Zo is internet via satelliet trager tijdens de vaartocht dan in gebruikelijke toestand en de verbinding is niet altijd verzekerd)
 • Bijstands- en repatriëringsverzekering
 • Haventaksen
Niet inbegrepen in deze prijs:
 • Overige dranken tijdens excursies of verplaatsingen
 • Persoonlijke uitgaven aan boord
 • Vrijblijvende fooien voor cruisepersoneel, gidsen.
 • Optionele verzekering (annulatie- en bagageverzekering): 4,60% van de prijs per persoon
Formaliteiten:

Geldige identiteitskaart of internationaal paspoort

Foto’s
Optieformulier

Vul hieronder het optieformulier in. U wordt vervolgens gecontacteerd door CroisiEurope voor een contractvoorstel.
Indien u vragen heeft of hulp nodig heeft bij het boeken, kan u contact opnemen via mail met Fabienne, fabienne.coppey@roularta.be of telefonisch, 02/332 53 32.

Een bijkomende vraag of meer info nodig?

Fabienne helpt je graag verder helpt je graag verder
  02 332 53 32
  fabienne.coppey@roularta.be