Voorstelling
De Muzikale Donau

Wat zou de Donau zijn zonder muziek? We associëren ze snel met een wals van Strauss, maar de rivier draagt in haar loop alle rijkdom van de westerse muziek. Van Beethoven tot Strauss, via Haydn, Mozart, Schubert, Bruckner, Liszt, Mahler... Ze componeerden allemaal in deze Donauregio die gedomineerd werd door het Keizerrijk. Het is in deze grandioze omgeving dat deze cruise u meeneemt op de betoverende noten van de muzikanten van dit dieplyrische Midden-Europa. U kunt een aantal concerten bijwonen op legendarische locaties waar de componisten zelf ooit hun werken uitvoerden. Naast muziek is er de magie van alle kunsten: architectuur, schilderkunst, beeldhouwkunst, tuinkunst. Er staat u een duizelingwekkende symfonie van zintuigen te wachten, onderbroken door de pracht en praal van de Habsburgers en de dansende stroming van de prachtige Donau.

Reisroute

Klik op de dagen om de details van de reisdag te zien

We vertrekken vanuit Brussel met een lijnvlucht naar München. Transfer naar de haven van Passau en inscheping aan boord van de M/S Amadeus Silver II. We varen richting Melk. Welkomstdrink en diner aan boord.

Aankomst in Melk in de voormiddag. We vertrekken voor een bezoek aan de gerenommeerde benedictijnenabdij, een echt barokjuweel dat tot het Unescowerelderfgoed behoort. We beginnen onze rondleiding in het ‘Hof van de prelaat’, waar we de prachtige gebouwen met hun beelden en muurschilderingen bewonderen. In de Kolomanizaal van de abdij van Melk of in Schloss Schallaburg wacht ons een privéconcert. Lunch aan boord. In de namiddag varen we door de Wachau, de meest betoverende riviervallei van Europa. Diner aan boord. Aankomst in Wenen in de vroege avond. Pianoconcert aan boord.

We vertrekken voor een bezoek met gids aan de Oostenrijkse hoofdstad en maken kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad: de beroemde Ring met de opera en de Hofburg, de straatjes in het centrum en de Stephansdom, het symbool van de stad (buitenzijde). Lunch aan boord. Vrije namiddag of deelname aan de optionele excursies. Diner aan boord.

De M/S Amadeus Silver II meert kort voor de middag aan in Boedapest. De imposante Donau verdeelt de Hongaarse hoofdstad in twee delen: het heuvelachtige Boeda, waarvan het panoramische uitzicht op de rivier uitgeroepen is tot Unesco-werelderfgoed, en het vlakke Pest, waar de historische hoofdstad van Hongarije zich bevindt. Lunch aan boord. In de namiddag vertrekken we voor een bezoek aan Pest, met de opera, het Heldenplein en het Stadspark. Privéconcert in het Liszt-museum (of gelijkaardig). Diner aan boord.

In de voormiddag zetten we ons bezoek aan de hoofdstad voort en trekken we naar Boeda. We wandelen door de kasteelwijk tot aan het Vissersbastion, dat met zijn zeven torens een eerbetoon vormt aan de zeven Hongaarse stammen die het land hebben gesticht in de negende eeuw. We bezoeken de rijkgedecoreerde Matthiaskerk met onder meer de Loretokapel, waar de Maagd Maria wordt vereerd. Lunch aan boord. Vrije namiddag of ontscheping om deel te nemen aan de optionele excursie. Kort na de middag zet ons schip koers naar Esztergom. Diner aan boord. Pianoconcert aan boord.

Na het ontbijt komen we aan in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. We bezoeken het prachtig gerestaureerde historische centrum in barokstijl. Wandeling over het Vredesplein, met het Grassalkovich-paleis (residentie van de president), de Sint-Michaëlpoort en het voormalige stadhuis. We bezoeken ook het Primaciálny Palác, het grootste neoklassieke gebouw van Slowakije, waar Napoleon de Vrede van Presburg sloot na zijn overwinning bij Austerlitz. Privéconcert in het Primaciálny Palác. Diner aan boord.

De voormiddag brengen we al varend door. Lunch aan boord. Eenmaal aangekomen in Linz: vrij moment of deelname aan de optionele excursies. Afscheidsdiner. Pianoconcert aan boord.

Ontscheping ’s morgens in Passau, transfer naar de luchthaven en lijnvlucht naar Brussel.

Gastsprekers
foto gast
Bruno Membrey

Bruno Membrey, pianist en contrabassist uit Douai, is laureaat van de Yehudi Menuhin Foundation. Hij studeerde aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris en werkte als dirigent bij onder meer Louis Fourestier en Pierre Dervaux. Hij begon als dirigent in 1980 bij het Théâtre Mogador in Parijs en heeft sindsdien talrijke nationale en internationale orkesten gedirigeerd. Tegelijkertijd onderhoudt Bruno Membrey een carrière als pianist en speelt hij met talloze wereldberoemde solisten en operazangers. Bruno Membrey was tevens directeur van het Conservatorium en artistiek directeur van het Théâtre de Tourcoing.

foto gast
Flip Feyten

Flip Feyten (°1957) werkte 40 jaar voor de VRT. Hij presenteerde het populaire Radio 1- programma Feyten of Fillet, werkte voor de nieuwsdienst als journalist, commentator en eindredacteur van Het Journaal, Terzake, Panorama en De Zevende Dag, en was verslaggever Cultuur voor VRT NWS. Samen met Harry De Paepe schreef hij Stiff Upper Lips. Waarom de Engelsen zo Engels zijn. Zijn nieuwe boek heet Mitford: zes zussen, twee oorlogen, één roemruchte familie.

Verblijf

M/S Amadeus Silver II 5*
hoofdfoto schip
M/S Amadeus Silver II 5*

De M/S Amadeus Silver II is een van de meest comfortabele en
elegante schepen op de Donau. Het is in de vaart sinds 2015 en
biedt een prachtig uitzicht over de rivier. Het beschikt over de
nieuwste technieken en faciliteiten, een drijvend luxehotel.

De gemeenschappelijke ruimtes

Het Zonnedek is voorzien van ligstoelen. Vooraan op het Panoramadek ligt een loungebar waar u heerlijk kan relaxen. In het verlengde van de bar ligt het River Terrace waar gasten beschut zijn tegen de wind tijdens het varen. Aan de ingang van de salon kunt u in het intieme Café Vienna genieten van Weense specialiteiten tijdens een fijnproeversmoment (tegen betaling). Achteraan op het schip ligt de Amadeus Club, een gemoedelijk salon met bibliotheek. Op het Hoofddek heeft u vrije toegang tot de fitnessruimte. Er is ook een boetiek en kapsalon aan boord en u kunt zelfs genieten van een heerlijke massage (tegen betaling). Wifi is gratis beschikbaar aan boord. Alle maaltijden aan boord worden geserveerd in het elegante panoramarestaurant. Het ontbijt bieden we aan in de vorm van een smakelijk buffet, de lunch en het diner worden opgediend aan stijlvol gedekte tafels. U kunt dan kiezen uit een uitgebreide menukaart met aangepaste wijnen, water, thee of koffie.

De kajuiten

Alle kajuiten zijn buitenkajuiten die verdeeld liggen over drie dekken en bereikbaar zijn met een lift. Ze zijn modern en comfortabel ingericht met twee twinbedden die samen een tweepersoonsbed kunnen vormen, en verfijnd gedecoreerd in warme tinten. Op het Hoofddek hebben de Comfort-kajuiten met een oppervlakte van 16 m² een hoge patrijspoort (die niet open kan). Op het Bovendek en Panoramadek beschikken de 17,5 m² ruime Deluxe-kajuiten over een groot schuifraam. Het Panoramadek biedt ook ruimte aan 12 Junior Suites van 26,4 m², met een sofa en een privébalkon. Alle kajuiten zijn voorzien van een badkamer met douche, tv, airco, telefoon, haardroger en kluis. De kajuiten op het Bovendek en Panoramadek beschikken bovendien over een minibar.

Prijzen P.P.
Type kajuitDekDubbele bezettingIndividuele bezetting
Comfort met hoog venster (16 m²)Hoofddek€ 2.592€ 4.095
Deluxe met schuifraam (17,5m²)Bovendek€ 2.840€ 4.487
Deluxe met schuifraam (17,5m²)Panoramadek€ 2.977€ 4.703
Junior Suite met balkon (26,4 m²)Panoramadek€ 3.263€ 5.156
Technische specificaties:

Lengte: 135 m – Breedte: 11,40 m – Diepgang: 1,45 m – Capaciteit: 168 passagiers – Bemanning: 46 leden – Kajuiten: 84 verdeeld over 3 dekken – Elektriciteit: 220 V – Munteenheid aan boord: euro en bankkaarten – Bouwjaar: 2015

Inbegrepen in deze prijs:
 • De lijnvluchten Brussel/München/Brussel in economyclass met of zonder tussenstop (Brussels Airlines, Lufthansa)
 • De luchthaventaksen (€ 120 op heden) en haventaksen (€ 42 op heden), variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • Alle transfers zoals vermeld in het programma
 • Het verblijf aan boord van de M/S Amadeus Silver II in een tweepersoonskajuit in de gekozen categorie
 • Volpension vanaf het avondmaal op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 8
 • Dranken tijdens de maaltijden: water, lokale wijn, thee en koffie
 • Alle bezoeken en entreegelden zoals vermeld in het programma met Nederlandstalige of Engelstalige gidsen
 • Audiogidsen: tijdens de excursies kunt u gebruikmaken van headsets (behalve op de eerste en laatste dag)
 • De voordrachten aan boord
 • Pianoconcerten aan boord en aan wal zoals vermeld in het programma
 • De diensten van een Nederlandstalige Rivages du Monde-cruisedirector en de Knack-begeleiders
Niet inbegrepen in deze prijs:
 • Andere dranken dan deze vermeld in het programma
 • Fooien voor het boordpersoneel (€ 7/dag/pers. aanbevolen)
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs
 • Reisverzekeringen
 • Mogelijkheid om in businessclass te vliegen: consulteer Rivages du Monde
Formaliteiten:

Geldige identiteitskaart of internationaal paspoort.

Foto’s
Optieformulier

Vul hieronder het optieformulier in. U wordt vervolgens gecontacteerd door Rivages du Monde voor een contractvoorstel.
Indien u vragen heeft of hulp nodig heeft bij het boeken, kan u contact opnemen via mail op info@rivagesdumonde.be of tel. 02 899 75 41.

Een bijkomende vraag of meer info nodig?

Rivages du Monde helpt je graag verder
  02 899 75 41
  info@rivagesdumonde.be