Voorstelling
Ga mee op een ongelooflijk avontuur in Groenland en beleef een fantastische zomer in het noordpoolgebied.

Laat u verrassen door de gigantische ijsbergen en de prachtige Eqi-gletsjer. Bezoek de unieke nederzettingen, ontmoet de bewoners en ontdek de gevolgen van het veranderende klimaat. Een zeereis is nog steeds de beste manier om Groenland te ervaren, want de kustlijn is adembenemend: kleine en kleurrijke huisjes op de steile berghellingen tot aan een fjord, reusachtige gletsjers die enorme ijsbergen produceren, terwijl walvissen en zeehonden in zee spelen. En op slechts enkele minuten wandelen bevindt u zich in een volledig geïsoleerd stukje natuur, omringd door de wildernis.

De Groenlanders wonen langs de kust in kleine plaatsjes - ‘s zomers alleen toegankelijk vanaf de zee. Alles in hun leven wordt bepaald door de harde natuur van het noordpoolgebied: hun cultuur, architectuur en levensomstandigheden. Bij het bezoeken van de nederzettingen, krijgt u de kans om de gastvrije Groenlanders te ontmoeten en meer te leren over de Inuit-cultuur. De bewoners zijn getuige van hoe de opwarming van de aarde het arctische milieu van Groenland in een hoog tempo verandert. Op deze 11-daagse reis naar Disko Bay en Uummannaq volgen we het spoor van wetenschappers om met eigen ogen de terugtrekkende gletsjers te zien. Tijdens onze vierde dag van de zeereis bezoeken we het Deense onderzoeksstation op Disko-eiland.

Reisroute

Klik op de dagen om de details van de reisdag te zien

Overnachting in het Clarion Hotel Copenhagen Airport inclusief ontbijt.

Bij aankomst in Groenland worden we opgewacht door het Albatrosexpeditieteam, dat ons in kleine groepen met zodiacs naar het schip brengt dat ongeveer een kilometer buiten de fjord voor anker ligt. Na het inchecken is er een korte veiligheidsoefening voordat het diner wordt geserveerd in het restaurant. Na het diner beginnen we aan onze reis door de 160 km lange fjord richting de oceaan.

Na het ontbijt komen we aan in het kleurrijke stadje Sisimiut, waar we een idee krijgen van hoe het moderne Groenland eruitziet. Met 5.400 inwoners wordt het beschouwd als de tweede ‘stad’ van Groenland. In de omgeving van Sisimiut wonen al mensen sinds 2.500 voor Christus. In 1756 vestigde graaf Johan Ludvig Holstein hier een kolonie en noemde het ‘Holsteinsborg’. In het oudste deel van de historische wijk van Sisimiut staan herenhuizen uit dit tijdperk, en het oudste huis in de stad dateert uit 1756. Een van de cultureel belangrijkste gebouwen is de Blauwe Kerk, gebouwd in 1775. Tegenwoordig is Sisimiut een belangrijke plaats voor onderwijs en industrie. Lokale fabrieken verwerken er het grootste deel van de visvangst. De visverwerkingsfabriek is een van de grootste in zijn soort in Groenland, en een van de modernste ter wereld. Tot de hoogtepunten van onze stadstour behoren de historische koloniale wijk, het museum en de prachtige kerk. Daarnaast brengen we een bezoek aan het drukke stadscentrum om een glimp op te vangen van het dagelijkse leven in het Groenland van de 21e eeuw. Na de middag gaat onze reis verder naar het noorden. Als de avond valt, varen we voorbij de Sisimiut Isortuat-fjord, de Nordre Strømfjord-nederzettingen Attu en Ikerasaarsuk, en het stadje Kangaatsiaq. In de loop van de heldere nacht zullen we Aasiaat voorbijvaren en de zuidelijke wateren van Disko Bay binnenvaren. Vervolgens wordt er koers gezet naar Disko Island, bekend om zijn kenmerkende 1.000 meter hoge gelaagde rotsen. Op dit punt zijn we ten noorden van de poolcirkel! Hier zijn de nachten helder en vroege vogels kunnen genieten van de ijsbergen in Disko Bay, die boven de Ilulissat Icefjord uitkomen en lijken alsof ze in het koude oceaanwater dansen.

Ons volgende verblijf ligt op het zuidelijkste puntje van het Diskoeiland, waar we voor anker gaan in een beschermde natuurlijke haven, die in het Deens Godhavn (‘Goede Haven’) heet, terwijl de Groenlandse naam Qeqertarsuaq ‘Het Grote Eiland’ betekent. Topografisch gezien verschilt Qeqertarsuaq sterk van het vasteland van Groenland door het vulkanisch gesteente van de bergen van het Disko-eiland, maar de plaats heeft een lange, rijke geschiedenis en was ooit een van de belangrijke economische centra van het land. Vanaf de 16e eeuw was de gemeenschap relatief welvarend, mede dankzij de omvangrijke walvisjacht in het gebied. Tijdens ons bezoek wandelen we door de stad en brengen we een bezoek aan de karakteristieke achthoekige kerk, bijgenaamd ‘Gods inktpot’, en aan een gemeenschapscentrum waar een traditionele Groenlandse ‘kaffemik’ wordt gehouden, die het best kan worden omschreven als een gezellige bijeenkomst met koffie, cake, traditionele dans en muziek. Muzikanten uit Groenland speelden oorspronkelijk op een trommel (qilaat) gemaakt van een ovaal houten frame bedekt met de blaas van een ijsbeer. In tegenstelling tot andere trommels werd de qilaat bespeeld door met een stok op het frame te slaan, niet op de huid zelf. Dit instrument werd gebruikt ter vermaak, maar ook voor exorcisme en hekserij. Na de komst van de missionarissen werd het trommeldansen verboden en vervangen door het meezingen van psalmen en koorwerken. Tegenwoordig wordt trommeldansen gebruikt als amusement bij culturele evenementen en feestelijke gelegenheden. Groenlandse muziek is geïnspireerd en beïnvloed door muziek uit andere culturen, zoals de Deense en de Inuitcultuur, en in het bijzonder Nederlandse en Schotse polka, Amerikaanse country, rock-’n-roll en zelfs Hawaïaanse muziek, die de zogenaamde Vaigatmuzikanten in Groenland in de jaren 1950 en 1960 inspireerden.

Vandaag worden we wakker in een prachtige omgeving, want we zijn Uummannaq-fjord binnengevaren. Dit fjordenstelsel is de op één na grootste van Groenland en de Store-gletsjer aan het eind van een van de fjorden produceert een grote hoeveelheid ijsbergen. Niet veel mensen bezoeken deze wateren, dus we maken nu deel uit van een zeer exclusieve groep. Onze volgende stop is het kleine eiland Akulleq, dat schilderachtig ligt naast het eiland Storøen, slechts gescheiden door een kleine zeestraat. Het eiland wordt geclassificeerd als poolwoestijn, met een prachtige mix van roodachtige en oranje kleuren, waarvan we genieten als we met onze zodiacs het geïsoleerde eiland bezoeken. We maken een kleine wandeling, voordat we terugkeren naar het schip. Eenmaal aan boord gaan we naar een deel van de fjord waar meer ijs ligt. Met een echt expeditiegevoel kijken we hoe ver we kunnen komen en waar we een eventuele landing of zodiaccruising kunnen maken. De bergachtige landschappen, uitgesproken kanalen en magische fjorden zijn adembenemend. We zijn niet ver van Qilakitsoq, waar in 1972 geschiedenis werd geschreven toen er 8 goed bewaarde mummies werden gevonden en opgegraven. De mummies werden gedateerd rond het jaar 1450. Het gebied was een winternederzetting, waar nog steeds sporen van oude huizen en graven te zien zijn. In de late uurtjes gaan we richting de stad Uummannaq, die we de volgende ochtend zullen bezoeken.

Als u deze ochtend wakker wordt, bevindt u zich bijna 600 km ten noorden van de poolcirkel en in een van de mooiste en zonnigste gebieden van Groenland. Het droge en vaste arctische klimaat heeft ongeveer 2000 zonuren en 100 millimeter neerslag per jaar, waardoor Uummannaq zich de Groenlandse Rivièra mag noemen. Het schip heeft Uummannaq bereikt, gelegen op een klein eiland. De indrukwekkende 1.175 m hoge hartvormige berg waaraan de stad haar naam dankt, domineert het uitzicht (Uummannaq betekent ‘plaats waar het hart is’). Er is tijd om de stad te verkennen voordat we terugkeren naar het schip voor de lunch. Vanuit de stad is er een buitengewoon uitzicht op de 1000 meter hoge rotswanden van het eiland, de besneeuwde toppen van het schiereiland Nuussuaq in het zuiden en de fjord. In de fjord drijven ijsbergen in alle soorten en maten majestueus voorbij op een koers die wordt bepaald door wind en stroming. Maar liefst 5 actieve gletsjers op de bodem van de fjord zorgen ervoor dat we volop ijsbergen kunnen waarnemen. Uummannaq werd in 1758 gesticht als kolonie op het vasteland van Nuussuaq, maar kort daarna, in 1763, verplaatst naar het nabijgelegen eiland, omdat het jagen op zeehonden hier makkelijker was. Tijdens onze wandeling door de steile straatjes van de stad bezoeken we een historisch gebouw uit 1860. Binnen de gele muren werd vroeger walvisen zeehondenvet opgeslagen. Vanwege de verschrikkelijke stank werd de blubber niet hier gekookt, maar ver buiten de stad! Achter het gebouw vinden we een turfhut, die enkele jaren geleden nog in gebruik was.

‘s Ochtends bereikt het schip een prachtig natuurlijk hoogtepunt, de afkalvende Eqip Sermia-gletsjer. We genieten van de lunch op het zonnedek met dit prachtige natuurwonder op de achtergrond. De Eqip Sermiagletsjer ligt ongeveer 50 zeemijlen ten noorden van Ilulissat en staat bekend om zijn adembenemende schoonheid. Legendarische arctische ontdekkingsreizigers kozen deze locatie als uitvalsbasis voor hun studies. Een van die ontdekkingsreizigers, de beroemde Zwitserse glacioloog Alfred de Quervain, vertrok hiervandaan op expedities naar de Groenlandse ijskap meer dan een eeuw geleden. We varen zo dicht mogelijk bij de rand van het ijs – maar op een veilige afstand om instortende ijsblokken en hevige golven te vermijden die vaak het gevolg zijn van de afkalvende gletsjer. In de namiddag zetten we koers naar Ilulissat, waar we ‘s avonds aanleggen en een avondwandeling maken naar de Sermermiut-vlakte. Als het zee-ijs te dicht is tussen de Ataa-fjord en de Eqip-gletsjer zal de kapitein vandaag een andere route moeten kiezen. In dat geval wordt de route aangepast en kunnen we bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de verlaten kolenmijn in Qullissat of de nederzetting Saqqaq bezoeken.

Ilulissat is misschien wel de best gelegen stad van Groenland. De naam betekent simpelweg ‘ijsbergen’ in het Groenlands en de bijnaam van de stad is dan ook terecht ‘de ijsberghoofdstad’. In de Diskobaai, die vlak voor de kust van Ilulissat ligt, liggen gigantische ijsbergen in het ijskoude water. Deze ijsbergen zijn afkomstig uit de Icefjord, die op een half uur wandelen ten zuiden van Ilulissat ligt. Deze indrukwekkende bevroren structuren worden zo’n 70 km dieper in de fjord geboren door de enorme Sermeq Kujalleq-gletsjer. Deze 10 km brede gletsjer is de meest productieve gletsjer buiten Antarctica; terwijl de meeste gletsjers slechts met een snelheid van ongeveer een meter per dag afkalven, kalft de Ilulissat-gletsjer met een snelheid van 25 meter per dag af. De ijsbergen die de gletsjer produceert vertegenwoordigen meer dan 10% van alle ijsbergen in Groenland, wat overeenkomt met 20 miljoen ton ijs per dag! Samen met het onvergetelijke landschap van de fjord hebben deze zaken ervoor gezorgd dat de Icefjord op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat. In de meer dan 250 jaar sinds de oprichting van Ilulissat is de stad gestaag gegroeid. Vandaag de dag is Ilulissat de derde grootste stad van Groenland, met meer dan 4.500 inwoners. De legendarische poolreiziger Knud Rasmussen en zijn goede vriend Jørgen Brønlund zijn beiden in Ilulissat geboren. De stad is vandaag de dag zeer levendig en gastvrij met een breed scala aan culturele attracties, naar Groenlandse maatstaven. Op deze dag kunt u ook deelnemen aan een boottocht naar de Icefjord (optioneel). De tocht duurt in totaal ongeveer tweeënhalf uur, een mooie gelegenheid om het prachtige ijslandschap van dichtbij te bekijken. De tocht is beslist iets bijzonders en een geweldige natuurervaring die u zich nog jaren zult herinneren – maar zorg wel voor warme kledij! Als een wandeling of een boottocht niet genoeg opwinding biedt, is er ook een mogelijkheid om een vlucht over de Icefjord te regelen (optioneel). Let op: de boot- en vluchtexcursies naar de Icefjord zijn niet inbegrepen in de prijs. Bovendien moeten de excursies vooraf geboekt worden. ‘s Avonds varen we zuidwaarts van ‘de hoofdstad van de ijsbergen’, waarbij we de prachtige Disko Bay achter ons laten.

We brengen een bezoek aan de nederzetting Sarfannguit, wat betekent ‘de plaats van de kleine stroom’, een toepasselijke naam voor een nederzetting aan de voet van de bergen en gletsjers in het verre binnenland. De iets meer dan 100 inwoners van de nederzetting leven van de jacht, het zetten van vallen en de visserij, meestal op jacht naar ridderforel, rendieren en muskusossen. Hoewel Sarfannguit vrij afgelegen ligt, is Sisimiut, de op één na grootste stad van Groenland, binnen enkele uren bereikt. De bereikbaarheid van zo’n grote stad is een onmisbaar economisch voordeel voor een kleine gemeenschap als Sarfannguit. Een wandeling door de nederzetting biedt inzicht in het plattelandsleven in het huidige Groenland, waar moderne gemakken en technologische vooruitgang het leven hebben veranderd, maar waar de plaatselijke bevolking nog steeds veel waarde hecht aan het behoud van hun tradities en hun Inuiterfgoed. We vervolgen onze reis naar de fjord van Kangerlussuaq, ook bekend als Sondre Stromfjord. Vooral het eerste deel van de fjord geeft ons panoramische uitzichten op hoge bergen en diepe valleien.

‘s Nachts hebben we onze doortocht door de 160 kilometer lange Kangerlussuaq-fjord voltooid. Na het ontbijt aan boord van het schip nemen we afscheid van het personeel en zullen de zodiacs ons aan wal brengen. Vanwege de militaire geschiedenis van Kangerlussuaq en de huidige rol als belangrijk knooppunt voor de luchtvaart, blijft Kangerlussuaq vrij geïsoleerd van de rijke culturele tradities van Groenland, in vergelijking met andere regio’s. Hoewel je bij een bezoek aan Kangerlussuaq nog steeds culturele ervaringen kunt opdoen, is de meest indrukwekkende attractie de omringende natuur, die vraagt om verkend te worden. Het is niet moeilijk om te zien dat het landschap van Kangerlussuaq grotendeels is gevormd door de laatste ijstijd, vaak eenvoudigweg ‘ijstijd’ genoemd, zo’n 18.000 jaar geleden. De bergen zijn afgerond en zacht, en er zijn veel smeltwatermeren overgebleven. Van de inlandse ijskap, beter bekend als de Groenlandse ijskap, baant het smeltwater zich een weg door het poreuze morenelandschap en stroomt in de Kangerlussuaqfjord. Het huidige klimaat van Kangerlussuaq wordt grotendeels beïnvloed door de beschutte ligging tussen de Groenlandse ijskap, de fjord en de bergen. Dit draagt bij tot de stabiele omstandigheden, minimale bewolking en ongeveer 300 heldere nachten per jaar. Deze nabijheid van de ijskap, in combinatie met het continentale klimaat, is ook van groot belang voor de plaatselijke omstandigheden. Het droge klimaat, gecombineerd met warme winden die van de ijskap “vallen”, kan resulteren in temperaturen die in de zomer oplopen tot 30 °C, maar in de winter dalen tot een extreme -40 °C, waardoor het het koudste bewoonde gebied van Groenland is. De reis eindigt met de terugvlucht van Kangerlussuaq naar Kopenhagen. Overnachting in Clarion Hotel Copenhagen Airport inclusief ontbijt.

De Knack-reis biedt optionele excursies naar diverse bestemmingen met culturele en natuurlijke attracties. De prijzen variëren per excursie, en ze zijn gegarandeerd vanaf een aantal deelnemers. Voor meer details, zie de reisbrochure.

 • Er zullen voor deze reis geen rechtstreekse vluchten voorzien worden. Dit betekent dat er een tussenlanding in Kopenhagen zal zijn met voor en na de zeereis een extra hotelnacht.
 • De routebeschrijving geldt als leidraad, het definitieve vaarschema en de landingen zijn afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden en zal dagelijks door het expeditieteam voorgesteld worden. Omdat veiligheid van de passagiers en de bemanning altijd prioriteit heeft, kunnen ook de kajaktochten enkel plaatsvinden onder ideale omstandigheden.
 • Er zijn geen specifieke fysieke vereisten voor deze reis. Een goede gezondheid is wel belangrijk omdat we op erg afgelegen plaatsen komen. Bij twijfel graag steeds eerst contact opnemen. De reis is niet geschikt voor rolstoelgebruikers.
 • De optionele kajaktocht kan enkel aan boord geboekt worden. Andere optionele activiteiten dienen vooraf geboekt te worden.
We verwelkomen aan boord
foto gast
Joeri Cortens

Met Joeri Cortens reist een eersteklas-natuurgids mee, die enorm gefascineerd is door de wilde natuur van het Hoge Noorden en het Diepe Zuiden. Overdag vindt u hem veelal op zoek naar zeezoogdieren en vogels, waar hij u graag alles over vertelt. Tijdens zijn geanimeerde lezingen, hangt u gegarandeerd aan zijn lippen. Sinds 2006 is hij aan de slag als educatief medewerker bij Natuurpunt. U kent hem van televisieprogramma’s als ‘Wild van dieren’ of ‘Het zijn net mensen’. Op zaterdagochtend bekijkt hij de actualiteit door een verrassende dierenbril in het Radio 2-programma ‘De weekwatchers’.

Verblijf

De Ocean Albatros
hoofdfoto schip
De Ocean Albatros

Het gloednieuwe expeditieschip van Albatros Expeditions

De Ocean Albatros is uiterst geschikt om in de poolgebieden te varen. Met zijn stevige constructie en X-Bow®-Infinityklasse biedt het schip een enorme stabiliteit in zwaar weer, waardoor passagiers ook bij hoge golven maar beperkt de beweging voelen. Het schip behoort tot een nieuwe generatie energiezuinige schepen met vier dieselmotoren en twee elektromotoren, die allemaal elektrisch gestuurd worden om zowel de snelheid als het brandstofverbruik te optimaliseren.

Wanneer u niet aan land bent, kunt u heerlijk ontspannen aan boord van de Ocean Albatros. Alle faciliteiten zijn hier aanwezig: wellness, sauna, restaurant, bar en uitgebreide bibliotheek. Aan boord wordt u begeleid door een professioneel expeditieteam met een zeer grondige kennis van de regio. Zij voorzien heel wat boeiende lezingen over verschillende onderwerpen zoals biologie, geologie, ornithologie, beweging van het pakijs en nog zoveel meer.

Prijzen P.P.
Type kajuitDekDubbele bezettingIndividuele bezetting
Single kajuit met patrijspoort (Cat. G) - VOLZETDek 3Niet mogelijk€ 7.370
Kajuit met patrijspoort (301,302) (Cat. G) - VOLZETDek 3€ 6.140Niet mogelijk
Triple kajuit met patrijspoort (Cat. F) - OP AANVRAAGDek 3€ 6.640Niet mogelijk
Suite met Frans balkon (Cat. E)Dek 7€ 6.640€ 11.865
Kajuit met patrijspoort (Cat. D) - VOLZETDek 3 of dek 4€ 6.440€ 11.570
Balkonkajuit (Cat. C)Dek 4 of dek 6€ 7.640€ 13.770
Balkonsuite (Cat. B)Dek 4 of dek 6€ 9.640Op aanvraag
Ruime junior suite met balkon (Cat. A)Dek 7€ 10.640Op aanvraag
Ruime premium suite (nr. 420, Freydis)Dek 4€ 10.640Op aanvraag
Ruime junior suite (nr. 707, 40 m²)Dek 7€ 10.140Op aanvraag
Technische specificaties:
 • 93 comfortabele passagierskajuiten en suites
 • voorstellingsruimte
 • 2 restaurants
 • Nordic bar/lounge
 • fitnessruimte
 • panoramische sauna
 • buitendek met zwembad en hottub
Inbegrepen in deze prijs:
 • Heen- en terugvlucht van Brussel naar Kangerlussuaq in economy (via Kopenhagen).
 • 2 overnachtingen in Clarion Hotel Copenhagen Airport inclusief ontbijt.
 • Expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie met privébadkamer (keuze kajuitnummer op basis van beschikbaarheden).
 • Alle maaltijden aan boord.
 • Huiswijn, huisbier en frisdrank tijdens de maaltijd (lunch/ diner).
 • Koffie, thee en water gedurende de dag, alsook namiddagsnack.
 • Welkomst- en afscheidsdrink.
 • VIP-pakket voor gasten in premium suite en suites type A en B: onbeperkte toegang tot het specialiteitenrestaurant, welkomstgeschenk bij aankomst (wijn, fruit en gevulde minibar), gratis was- en strijkservice, espressomachine in de kajuit en gratis verzorgingsproducten.
 • Digitaal verslag na de reis met logboek, foto’s, overzicht waargenomen dieren en meer.
 • Professioneel Engelstalig expeditieteam – een internationaal team van hoogopgeleide experts uit verschillende academische disciplines met een grondige kennis van de regio die we bevaren. Ze organiseren en begeleiden tal van activiteiten aan boord en aan land.
 • Engelstalige lezingen door het ervaren expeditieteam over tal van onderwerpen alsook Nederlandstalige lezingen door de Knack-conferencier.
 • Een Engelstalige expeditieleider en Nederlandstalige begeleiders. Meertalig reisgezelschap aan boord.
 • Uitgebreide reisdocumentatie.
 • Gebruik van de uitgebreide bibliotheek aan boord.
 • Tips van professionele fotograaf aan boord over het nemen van de beste foto’s bij verschillende omstandigheden met fotografieworkshop.
 • Voor de reis wordt een voorvergadering voorzien.
 • Landingen met poolcirkelboten en activiteiten aan boord en aan land.
 • Gebruik van fitness, bubbelbaden, zwembad en panoramische sauna.
 • Gebruik van wandelstokken, laarzen en ander materiaal voor activiteiten.
 • Wind- en regenbestendige jas (deze mag je mee naar huis nemen na de reis).
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen.
 • CO2 -compensatie van deze reis.
Niet inbegrepen in deze prijs:
 • Annulatieverzekering (aangeraden) en bijstandsverzekering (verplicht)- waarbij de minimumdekking voor repatriëring $ 200.000 moet bedragen.
 • Optionele kajaktocht (enkel aan boord boekbaar).
 • Een handvol optionele excursies die wel vooraf boekbaar zijn.
 • Persoonlijke uitgaven aan boord.
 • Fooien (14 USD per persoon per dag).
Formaliteiten:
 • Internationaal paspoort geldig tot minstens 6 maanden na de terugreisdatum.
 • Het hebben van een bijstandsverzekering (waarbij de minimumdekking voor repatriëring 200.000 USD bedraagt) is verplicht voor deze reis. Mocht u deze nog niet hebben, dan kunt u deze bij ons optioneel bijreserveren: bijstandsverzekering voor Groenland: 7,70 EUR per persoon per dag.
 • Nordic informeert de klanten over nodige uitrusting en kledij. Er zijn naast degelijke warme kledij, een waterdichte broek en comfortabele schoenen geen andere specifieke vereisten wat kledij betreft. Uitzonderlijke uitgaven zijn dus niet te verwachten op dit vlak.
 • Betalingsvoorwaarden: 30% voorschot te betalen bij boeking, saldo te betalen 90 dagen voor vertrek.
 • Specifieke annulatievoorwaarden voor deze reis:
  • Van inschrijving tot 180 dagen voor afreis: 30% van de totale reissom (voorschot).
  • Van 179 tot 90 dagen voor afreis: 70% van de totale reissom.
  • Minder dan 90 dagen voor afreis: 100% van de totale reissom.

Deze reis werd berekend tegen wisselkoers 1 EUR = 1,10 USD.

Optieformulier

Vul hieronder het optieformulier in. U wordt vervolgens gecontacteerd door Nordic voor een contractvoorstel.
Indien u vragen heeft of hulp nodig heeft bij het boeken, kan u contact opnemen via mail op explore@nordic.be of tel. 09 274 97 70.

Een bijkomende vraag of meer info nodig?

Virginie helpt je graag verder
  09 274 97 70
  explore@nordic.be