Voorstelling
Langs de oevers van de Yangtze

Open een krant. Kijk naar het nieuws. Luister naar de radio.
De kans is alsmaar kleiner dat China niet ter sprake komt. We kunnen niet meer om het land heen. Maar tegelijk blijft het millennia-oude Middenrijk – zoals China zichzelf noemt – voor velen een mysterie. De taal, de gebruiken, het politieke systeem, het lijkt allemaal zo ondoorgrondelijk.
De beste manier om kennis te maken met dit uitgestrekte rijk is het gewoon te bezoeken. Ook voor wie er al geweest is, blijft een nieuwe ontmoeting bijzonder interessant, want alles verandert zo razendsnel in China.
De pracht van de natuur langs de Yangtze (de Lange Rivier), de traditionele levenswijze in de dorpen en de oogverblindende moderniteit van steden als Shanghai vormen een combinatie die de reiziger in staat stelt een accuraat beeld te vormen van het hedendaagse China. De impressies van deze tocht over de meest bekende Chinese rivier zullen de deelnemers nog lang doen nagenieten.

Reisroute

Klik op de dagen om de details van de reisdag te zien

We vertrekken naar Chongqing met een lijnvlucht met tussenstop. Overnachting aan boord (nachtvlucht).

Aankomst in Chongqing. Ontvangst, transfer en installatie aan boord van de Yangzi Explorer II. ‘s Avonds zetten we koers op de Yangtze. Diner en overnachting aan boord.

‘s Ochtends varen we op de rivier en lunchen we aan boord. Daarna ontdekken we Shibaozhai, dat letterlijk ‘fort van kostbare stenen’ betekent, een eilandheuvel nabij de rivieroever. We bezoeken er de spectaculaire 9 verdiepingen tellende houten pagode, bekroond door een boeddhistische tempel, het ‘Purple Rain Pavilion’. Dit juweel van keizerlijk China, met uitzicht op de rivier, lijkt zich vast te klampen aan de zijkant van het eilandje. Diner en overnachting aan boord.

Vroeg in de ochtend varen we door de Qutangkloof, de kortste en smalste van de Drie Kloven. We gaan van boord in Wushan en ontdekken aan boord van sampans de Drie Kleine Kloven van de Daning, een zijrivier van de Yangtze. Terwijl we verder varen, ontdekken we een buitengewoon landschap van bergtoppen, groene heuvels waar gouden stompneusapen spelen, en watervallen. De kliffen lijken binnen handbereik en op de flanken getuigen de hangende doodskisten van de Bo (volk) van duizend jaar menselijke aanwezigheid. Lunch aan boord. In de vroege namiddag passeren we de Wukloof, beroemd om zijn steile hellingen en zijn pieken met inspirerende namen: Piek van de Godin, Piek van de Vliegende Feniks, Piek van de Klimmende Draak. We eindigen met de Xilingkloof, de laatste en langste van de Drie Kloven. Deze bestaat eigenlijk uit een serie van zeven kloven. Aankomst bij de grote Drieklovendam in de vroege avond. Passage via een ‘trap’ van vijf sluizen gedurende de avond en nacht. Diner en overnachting aan boord.

Vertrek uit Yichang in de ochtend om de indrukwekkende Drieklovendam te verkennen. Dit monumentale bouwwerk, een staaltje van moderne techniek, is de grootste hydro-elektrische dam ter wereld. Bezoek aan het museum dat verbonden is aan het project dat tussen 2003 en 2012 in fasen werd gebouwd. Terug aan boord voor de lunch en hervatting van de cruise. Diner en overnachting aan boord.

‘s Ochtends varen we op de rivier en lunchen we aan boord. In de namiddag meert de Yangzi Explorer II aan in Wuhan, de hoofdstad van de provincie Hubei. Wuhan was de thuisbasis van een aantal voormalige buitenlandse concessies, waarvan sommige vandaag nog steeds bestaan. Stadsrondleiding en bezoek aan het Yellow Crane Pavilion, het meest emblematische monument van de stad. Dit 5 verdiepingen tellende gebouw, dat vele malen verbouwd werd, getuigt van de rijke geschiedenis van de Chinese kunst. De huidige locatie biedt een adembenemend uitzicht op de Yangtze. Diner en overnachting aan boord.

Ontscheping in Jiujiang en vertrek voor een dagtocht naar Lushan National Park. Het natuurpark wordt in het noorden begrensd door de Yangtze en in het zuiden door het Poyangmeer. Dit is een wonderbaarlijk mooie plek: vreemde pieken, watervallen, grotten, heldere meren, steile kliffen en een zee van wolken die constant in beweging is. Het park, dat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat, telt zo'n 200 historische gebouwen en wordt beschouwd als de ‘wieg van de pastorale poëzie en landschapsschilderkunst in China’. Ontdek het park met zijn bloemenpad naast een meer, de Hemelse Brug, de Brocartvallei en de Grot van de Onsterfelijke. Lunch in een restaurant. In de namiddag bezoeken we de Meilu Villa, de beroemdste op Mount Lu en in 1903 gebouwd door een Britse vrouw. Het was ooit de locatie voor belangrijke bijeenkomsten van de Chinese Communistische Partij. Wandeling door Guling, dorp dat in het midden van een berg ligt en nogmaals aan drie kanten omringd is door bergen. Guling heeft tal van mooie villa’s in eclectische stijlen. Diner en overnachting aan boord.

Aankomst en ontscheping in Nanjing, een van China's rijkste megalopolissen en meermaals een voormalige hoofdstad. Lunch in een restaurant. Bezoek aan het mausoleum van Sun Yat Sen, de stichter van de Republiek China. Zijn imposante graftombe is een meditatieplaats geworden voor alle Chinezen. In de namiddag transfer per hogesnelheidstrein naar Shanghai (ca. 2.30 uur). Diner in een restaurant en overnachting in een viersterrenhotel.

Na het ontbijt vertrekken we voor een rondleiding door de economische hoofdstad van China. We bezoeken de Jade Boeddha-tempel en houden halt bij een zijdefabriek. Lunch in een restaurant. We wandelen langs de Bund, waarvan de vele elegante gebouwen een erfenis zijn van de 19de-eeuwse westerse concessies. Ze bevinden zich op de oevers van de Huangpu (rivier) tegenover de wolkenkrabbers van Pudong. We gaan verder naar de voormalige Franse Concessie. Deze authentieke charmante wijk werd tussen 1849 en 1946 door Frankrijk beheerd en herbergt een aantal prachtige oude historische huizen. Tot slot maken we een wandeling door de autovrije wijk Tianzifang, een typische en levendige wijk met ambachtelijke winkeltjes. Diner in een restaurant en overnachting in het hotel.

Na het ontbijt bezoeken we het opmerkelijke Shanghai Museum, gebouwd aan de rand van het bekende People's Square. De uitzonderlijke collectie bevat een diversiteit van voorwerpen van onschatbare waarde. Lunch in een restaurant. ’s Middags bezoeken we de Shanghai Tower, het tweede hoogste gebouw ter wereld en de Chenghuantempel, de tempel van de god van de stad. Ontdekking van de oude stad en bezoek aan de prachtige Yu-tuin. Deze vredige klassieke Chinese tuin is een van de drie mooiste van China. Diner en overnachting in het hotel.

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven. Lijnvlucht naar Brussel met tussenstop.

Afhankelijk van de waterstand kan het programma mogelijk gewijzigd worden. Alleen de kapitein is bevoegd om de noodzakelijke beslissingen te nemen voor het vaarschema. Het programma kan tevens worden gewijzigd wegens lokale culturele manifestaties of om technische redenen.

Ontdek voor uw cruise op de Yangtze de hoofdstad van China met zijn Verboden Stad, tempels en bruisende straten. We voorzien een halte bij de Chinese Muur en vervolgens bezoeken we in Xian de site van het Terracottaleger van Qin Shi Huangdi. De sites geven u een idee van de pracht en praal van de keizerlijke dynastieën.

Meer info in de brochure

Ontdek na uw cruise op de Yangtze twee fascinerende steden. Guilin, bijgenaamd de stad van de geliefden, ligt in het hart van een weelderig groen landschap en heuvels die rust en romantiek uitstralen. Verander compleet van omgeving en bezoek Hongkong, de legendarische ‘haven van de geuren’. Achter de uitstraling van het Londen of het New York van Azië heeft de bruisende megalopolis resoluut haar Chinese ziel behouden, bedwelmend, spectaculair en exotisch.

Meer info in de brochure

Gastsprekers
foto gast
Stefan Blommaert

Stefan Blommaert (°1958) werkte van 1984 tot zijn pensioen in 2023 voor de VRT. Begonnen als allroundjournalist en presentator van Het Journaal, specialiseerde hij zich al snel in Oost-Europa en de Balkan, waar grote omwentelingen plaatsvonden. Na de eeuwwisseling verschoof zijn journalistieke focus naar Azië, met China als opkomende grootmacht. Stefan was VRT-correspondent in Peking van 2012 tot 2014. In zijn vrije tijd begeleidde hij regelmatig reizen naar Oost-Europa en Azië. Hij schreef over China het boek ‘De Eeuw van Xi’.

Verblijf

de Yangzi Explorer II 5*
hoofdfoto schip
de Yangzi Explorer II 5*

Het interieur van de Yangzi Explorer combineert luxe, comfort en ontspanning op de best mogelijke manier. Restaurant Dynasty serveert een gastronomische mix van internationale en regionale specialiteiten. De Explorer-loungebar, met panoramisch uitzicht op de rivier, is de ideale plek om te ontspannen. In deze uitzonderlijke setting krijgen reizigers de kans om zich te verdiepen in de Chinese cultuur: voordrachten in het Nederlands, een kennismaking met tai chi, Chinese kalligrafielessen of demonstraties zijdeschilderen. Er zijn ook een fitnessruimte (gratis) en een spa aan boord. Het schip beschikt ook over een boetiek en een mediacentrum.

Alle 74 ruim bemeten en comfortabele kajuiten beschikken over een balkon en zijn ingericht met kwaliteitsvolle materialen en meubilair. Ze zijn verdeeld over vier dekken en beschikken over airconditioning, twee bedden die bij elkaar kunnen geschoven worden, een zithoek, minibar, kluis, haardroger, tv, kledingkast en badkamer met inloopdouche. De 58 Deluxe-kajuiten op het Hoofd-, Boven-, Panorama- en Zonnedek hebben een oppervlakte van 31 m² en een balkon van 4,2 m². De 12 Junior Suites (Zonnedek) zijn 40 m² groot en hebben een balkon van 5,5 m².

Het schip heeft ook 4 uitzonderlijke Terras Suites op het Zonnedek en Bovendek (Mandarijn, Jade, Celeste en Imperial), variërend in grootte van 85 tot 105 m², met terrassen van 16,8 tot 18,5 m² en uitgerust met ligstoelen, tafel en stoelen. Een privélounge biedt u de mogelijkheid om in alle privacy te ontspannen.

Prijzen P.P.
Type kajuitDekDubbele bezettingIndividuele bezetting
Deluxe balkon (31 m²)Hoofddek€ 5.950€ 9.190
Deluxe balkon (31 m²)Bovendek€ 6.210€ 9.593
Deluxe balkon (31 m²)Panoramadek€ 6.430€ 9.934
Deluxe balkon (31 m²)Zonnedek€ 6.650€ 10.275
Junior Suite balkon (40 m²)Zonnedek€ 7.050€ 10.895
Terras Suite Jade en Mandarijn (85 m²)Zonnedek€ 7.950op aanvraag
Terras Suite Imperial en Celeste (105 m²)Bovendek€ 8.510op aanvraag
Technische specificaties:

Lengte: 104,8 m – Breedte: 16,3 m – Diepgang: 2,5 m – Capaciteit: 148 passagiers – Bemanning:
130 leden – Kajuiten: 74 verdeeld over 4 dekken – Elektriciteit: 220 V – Munteenheid aan boord: yuan,
euro, Amerikaanse dollar en kredietkaarten – Bouwjaar: 2024

Inbegrepen in deze prijs:
 • De internationale lijnvluchten Brussel/Chongqing en Shanghai/Brussel met tussenstop (Air China, Cathay Pacific, Lufthansa, Finnair)
 • De luchthaventaksen (€ 450 op heden), variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • De haventaksen (€ 280 op heden), variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • Alle transfers zoals vermeld in het programma
 • Alle bezoeken en entreegelden zoals vermeld in het programma met een lokale gids
 • Het verblijf aan boord van de M/S Yangzi Explorer II in een tweepersoonskajuit in de gekozen categorie (6 nachten)
 • Het verblijf in een tweepersoonskamer (3 nachten) in een viersterrenhotel (lokale norm) in Shanghai
 • De hogesnelheidstrein Nankin/Shanghai in tweede klas
 • Volpension vanaf het avondmaal op dag 2 tot en met het middagmaal op dag 11
 • Dranken tijdens de maaltijden aan boord van de M/S Yangzi Explorer II: water, thee, koffie, niet-alcoholische dranken, wijn en bier
 • Dranken tijdens de maaltijden aan wal in Shanghai: water, bier en niet-alcoholische dranken
 • De activiteiten en animatie aan boord
 • De voordrachten aan boord
 • De diensten van een Nederlands- of tweetalige Rivages du Monde-cruise director en zijn team tijdens de volledige reis
Niet inbegrepen in deze prijs:
 • Andere dranken dan deze vermeld in het programma
 • Visumkosten voor China (€ 245 op heden voor personen met de Belgische nationaliteit)
 • Fooien voor het boordpersoneel (15 USD/dag/ pers. aanbevolen)
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs (7 USD/dag/pers. aanbevolen)
 • Reisverzekeringen
 • Mogelijkheid om in businessclass te vliegen: consulteer Rivages du Monde
Formaliteiten:

Geldig internationaal paspoort tot en met 6 maanden na uw terugkeer en visum voor China met vingerafdruk vereist

Optieformulier

Vul hieronder het optieformulier in. U wordt vervolgens gecontacteerd door Rivages du Monde voor een contractvoorstel.
Indien u vragen heeft of hulp nodig heeft bij het boeken, kan u contact opnemen via mail op info@rivagesdumonde.be of tel. 02 899 75 41.

Een bijkomende vraag of meer info nodig?

Rivages du Monde helpt je graag verder
  02 899 75 41
  info@rivagesdumonde.be