Voorstelling
Maak de mooiste wandeling in de geschiedenis met een muzikale toets

De Donau is een van de meest fascinerende stromen ter wereld. Hij is bijna 3000 km lang en doorkruist niet minder dan tien landen vooraleer hij via een uitgestrekte delta in de Zwarte Zee uitmondt. Deze fantastische tocht door Centraal-Europa is ook een tocht door de geschiedenis waar tal van volkeren, invloeden, kunststromingen en culturen zich met elkaar mengen. Van de Ottomaanse verovering in de 16e eeuw die eindigde aan de poorten van Wenen, tot de door de barok gesublimeerde contrareformatie, van de monumentale pracht van keizerin Maria Theresia tot het nationalistische pathos in de sezessionskunst, alles lijkt in de grootse stroombedding te zijn uitgevonden. De muziek, de architectuur, de schilderkunst... tot de smaak van de koffiehuizen en van de gebakjes die ermee gepaard gaan.
De Donau heeft een weergaloze levenskunst in het leven geroepen. Wenen en Boedapest zijn daar als keizerlijke en koninklijke steden de mooiste voorbeelden van.
Uiteraard wordt deze bijzondere tocht door de geschiedenis overgoten met een Knack-sausje. Naast de vele gevarieerde uitstappen, zijn er ook aan boord activiteiten en lezingen. U mag bijvoorbeeld rekenen op een gastspreker met een bijzondere kennis van de Europese geschiedenis en een gast met een bijzonder muzikaal talent. De Knack Cruises-begeleiders zorgen ervoor dat u kunt genieten van een zorgeloze reis.

Reisroute

Klik op de dagen om de details van de reisdag te zien

We vertrekken vanuit Brussel met een lijnvlucht richting München. Vervolgens rijden we naar Passau (+/- 3u), waar we inschepen aan boord van de M/S Amadeus Silver II. Diner aan boord.

Na het ontbijt vertrekken we met een gids voor een bezichtiging van Linz. De oude stad leent zich perfect tot een wandeling door de idyllische straatjes en langs tal van historische gebouwen. Het belangrijkste plein van de stad ligt aan de oever van de Donau. Op dit plein bevinden zich het stadhuis, het Ursulinenhof-klooster en het ‘Landhaus’, waar het parlement is gevestigd. Met de Martinskerk bezit Linz de oudste kerk van Oostenrijk. Vergeet ook niet te proeven van de beroemde Linzer Torte, want daarmee is uw bezoek aan Linz af! Lunch aan boord. U kunt ook kiezen voor de optionele dagexcursies naar Ceský Krumlov (Tsjechië) of Salzburg. Welkomstcocktail en diner aan boord.

Na het ontbijt bezoeken we de abdij van Melk. De wereldberoemde abdij is een van de mooiste voorbeelden van de barokke architectuur uit de periode van de contrareformatie. De abdij maakt deel uit van het Unesco-werelderfgoed. Na een uitgebreid bezoek aan de abdij volgt een niet te missen wijndegustatie. We vertrekken om 13 uur, lunch aan boord. Het schip vaart vervolgens langs de adembenemende landschappen van de Wachau, een heuvelachtige streek waar de meanders van de Donau een groene bergengte vormen. Diner aan boord.

Na het ontbijt vertrekken we voor een rondleiding met gids door het prachtige Wenen. In deze levendige metropool gaan de overblijfselen van het keizerlijke verleden hand in hand met tegendraadse moderne architectuur. Het is een opvallend samenspel van prachtige oude gebouwen, parken, musea en… muziek! Hier hebben enkele grootmeesters zoals Beethoven, Mozart en Haydn geleefd en gewerkt. Op cultureel vlak steekt Wenen dan ook ver boven elke Europese stad uit. Heel wat elementen in het straatbeeld verwijzen naar de rijke muziekgeschiedenis van de stad. We ontdekken de voornaamste monumenten van de stad: de befaamde Ring met de Opera en Hofburg, de straatjes van het centrum en de Stephansdom. Lunch aan boord. In de namiddag kunt u zelf de stad verkennen of kunt u deelnemen aan de facultatieve excursie naar het Schönbrunn Paleis of de art nouveau en het Leopold Museum ontdekken. Diner aan boord. Facultatief kunt u ook ’s avonds een klassiek concert boeken.

Na het ontbijt vertrekken we voor een stadsrondleiding met gids door Bratislava, de hoofdstad van Slovakije. Pressburg was lange tijd een stad met een Duitse bevolking. In 1900 was het nog een tweetalig Duits- Hongaarstalige stad, momenteel is de voertaal Slowaaks. De goed bewaarde binnenstad van de Slowaakse hoofdstad charmeert. In het oude stadshart zijn enkele schilderachtige straten behouden gebleven. Hier bevindt zich de Michael-toren in barokstijl, die deel uitmaakt van de oude stadsmuur. De Martinsdom is de grootste kerk in de stad: hier werden eeuwenlang de koningen van Hongarije en Oostenrijk gekroond. Deze pittoreske stad is absoluut de moeite waard om te ontdekken. Na de rondleiding krijgt u wat vrije tijd om de stad verder te verkennen of deel te nemen aan de optionele excursie. We vertrekken om 14 uur richting Boedapest. Lunch en diner aan boord.

In de voormiddag volgt een stadsrondleiding met gids door Boedapest, de Koningin van de Donau. Deze stad is niet alleen het bruisende hart van Hongarije, maar ook een van de mooiste steden van Europa. Gezellige koffiehuizen, rijke architectuur en Unescowerelderfgoed wisselen elkaar af. In Pest zien we de Staatsopera, het Stadspark en het Heldenplein; aan de kant van Buda het Vissersbastion en de Burcht van Buda. We lunchen aan boord en in de namiddag kunt u de stad zelf verder ontdekken of kunt u deelnemen aan een facultatieve excursie: ‘De juwelen van Boedapest’. Diner aan boord en nachtrondvaart.

’s Ochtends komen we aan in Mohacs. Vrije tijd aan boord met lunch of ontscheping voor deelname aan de optionele excursie. In de voormiddag vaart het schip M/S Amadeus Silver II verder richting Vukovar, met aankomst in de late namiddag. Diner aan boord.

Na het ontbijt vertrekken we voor een rondleiding in Belgrado, de hoofdstad van Servië. Het historische centrum van Belgrado ligt tegen het Kalemegdan Park aan, met in het hart de straat Knez Mihailova. We ontdekken het Plein van de Republiek en de Sint-Savakathedraal, een van de grootste orthodoxe kerken van de wereld. Lunch aan boord. In de namiddag bent u vrij of kunt u deelnemen aan de facultatieve excursies naar het Koninklijk Paleis en het Tito-museum of naar het orthodoxe klooster van Krusedol. Diner aan boord of deelname aan de optionele folkloreavond.

Daar waar de Donau de natuurlijke grens vormt tussen Roemenië en Servië begint de smalle doorgang van de IJzeren Poort. Hier versmalt de Donau en stroomt hij tussen de hoge bergen en spectaculaire engten door. Lunch en diner aan boord.

Vroeg in de ochtend legt het schip aan in Vidin, op de Bulgaarse oever van de Donau. Die stad is een van de oudste riviersteden van Bulgarije. De middeleeuwse huizen zijn bijzonder goed bewaard gebleven, alsook het fort Baba Vida. Vandaag is de stad vooral bekend om zijn wijnen. Vrije tijd om de stad te ontdekken en lunch aan boord of deelname aan de optionele excursie. Diner aan boord.

Na het ontbijt, vrije tijd voor een wandeling in Roese met lunch aan boord of deelname aan de optionele excursie. Afscheidsdiner en folkloreshow aan boord. Afvaart richting Giurgiu.

Ontscheping en vertrek met de bus naar Boekarest (ongeveer 2u). Stadswandeling in de hoofdstad van Roemenië waar we het Revolutieplein, het Universiteitsplein, de triomfboog en het paleis van Ceausescu (buitenkant) ontdekken. Transfer naar de luchthaven en lijnvlucht naar Brussel.

Afhankelijk van de waterstand kan het programma mogelijk gewijzigd worden. Alleen de kapitein is bevoegd om de noodzakelijke beslissingen te nemen voor het vaarschema. Het programma kan tevens worden gewijzigd wegens lokale culturele manifestaties of om technische redenen.

Dag 2: Linz (Oostenrijk) - Parel van de Bohemen OF Bezoek aan Salzburg
Dag 4: Wenen (Oostenrijk) - Paleis van Schönbrunn OF Art nouveau in Wenen en het Leopold Museum EN/OF Klassiek concert (’s avonds)
Dag 5: Bratislava (Slovakije) - Het kasteel van Devin
Dag 6: Boedapest (Hongarije) - De juwelen van Boedapest
Dag 7: Mohacs (Hongarije) – Vukovar (Kroatië) - Gezichten van Slavonië
Dag 8: Belgrado (Servië) - Novi Sad en het Krusedol-klooster OF Het Koninklijk Paleis en het Tito Museum EN/OF Avondconcert
Dag 10: Vidin (Bulgarije) - Sofia
Dag 11: Roese (Bulgarije) - Veliko Tarnovo

Meer info in de brochure.

Opgelet: Alle facultatieve excursies worden gegarandeerd vanaf 30 deelnemers. Ze kunnen gereserveerd worden voor vertrek of aan boord, behalve de excursie ‘De juwelen van Boedapest’. Deze excursie dient vóór afvaart gereserveerd te worden, onder voorbehoud van beschikbaarheid.

We verwelkomen aan boord
foto gast
Edward De Maesschalck

Edward De Maesschalck (°Leuven, 1946) is doctor in de geschiedenis (Leuven, 1977) en auteur van historische boeken. Hij was eerst assistent aan de universiteit van Leuven en verhuisde in 1979 naar de VRT, waar hij tot 2010 werkte als programmamaker en interviewer, later als programma-adviseur bij Canvas. Sinds 2008 verscheen van zijn hand een reeks opeenvolgende boeken over de geschiedenis van de Nederlanden vanaf de oorsprong tot 1815 (De graven van Vlaanderen, De Bourgondische Vorsten, Oranje tegen Spanje, Het strijdtoneel van Europa).

foto gast
Marc Erkens

Marc Erkens studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen en werkte vervolgens zijn hele actieve leven aan de hogeschool LUCA School of Arts in Leuven – het voormalige Lemmensinstituut. Hij was er docent, opleidingshoofd en departementshoofd. Hij is bekend via zijn bijdragen over klassieke muziek in het Canvas-programma ‘Culture Club’ en als commentator tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd piano. Als rasverteller-pianist geeft hij voorstellingen waarin hij de muziek dichter bij de mensen brengt. Hij vertelt over (klassieke) muziek en speelt ze ook op piano. Hij doet dat met evenveel historische achtergrond als humoristische ondertoon. Met zijn aanstekelijke enthousiasme vertelt hij het verhaal achter de muziek. In 2019 verscheen bij Lannoo zijn boek Als muziek (…spreekt...).

Verblijf

M/S Amadeus Silver II 5*
hoofdfoto schip
M/S Amadeus Silver II 5*

De M/S Amadeus Silver II 5* is een van de meest comfortabele
en elegante schepen op de Donau. Het is in de vaart sinds 2015
en biedt een prachtig uitzicht over de rivier. Het beschikt over de
nieuwste technieken en faciliteiten, een drijvend luxehotel.

De gemeenschappelijke ruimtes
Het Zonnedek is voorzien van ligstoelen. Vooraan op het Panoramadek ligt een loungebar waar u heerlijk kan relaxen. In het verlengde van de bar ligt het River Terrace waar gasten beschut zijn tegen de wind tijdens het varen. Aan de ingang van de salon kunt u in het intieme Café Vienna genieten van Weense specialiteiten tijdens een fijnproeversmoment (tegen betaling). Achteraan op het schip ligt de Amadeus Club, een gemoedelijk salon met bibliotheek. Op het Hoofddek heeft u vrije toegang tot de fitnessruimte. Er is ook een boetiek en kapsalon aan boord en u kunt zelfs genieten van een heerlijke massage (tegen betaling). Wifi is gratis beschikbaar aan boord. Alle maaltijden aan boord worden geserveerd in het elegante panoramarestaurant. Het ontbijt bieden we aan in de vorm van een smakelijk buffet, de lunch en het diner worden opgediend aan stijlvol gedekte tafels. U kunt dan kiezen uit een uitgebreide menukaart met aangepaste wijnen, water, thee of koffie.

De kajuiten
Alle kajuiten zijn buitenkajuiten die verdeeld liggen over drie dekken en bereikbaar zijn met een lift. Ze zijn modern en comfortabel ingericht met twee twinbedden die samen een tweepersoonsbed kunnen vormen, en verfijnd gedecoreerd in warme tinten. Op het Hoofddek hebben de Comfort-kajuiten met een oppervlakte van 16 m² een hoge patrijspoort (die niet open kan). Op het Bovendek en Panoramadek beschikken de 17,5 m² ruime Deluxe-kajuiten over een groot schuifraam. Het Panoramadek biedt ook ruimte aan 12 Junior Suites van 26,4 m², met een sofa en een privébalkon. Alle kajuiten zijn voorzien van een badkamer met douche, tv, airco, telefoon, haardroger en kluis. De kajuiten op het Bovendek en Panoramadek beschikken bovendien over een minibar.

Prijzen P.P.
Type kajuitDekDubbele bezettingIndividuele bezetting
Comfort met hoog venster (16 m²)Hoofddek€ 3.440€ 5.283
Deluxe met schuifraam (17,5m²)Bovendek€ 3.820€ 5.872
Deluxe met schuifraam (17,5m²)Panoramadek€ 4.025€ 6.189
Junior Suite met balkon (26,4 m²)Panoramadek€ 4.470€ 6.879
Technische specificaties:

Lengte: 135 m – Breedte: 11,40 m – Diepgang: 1,45 m – Capaciteit: 168 passagiers – Bemanning: 46 leden – Kajuiten: 84 verdeeld over 3 dekken – Elektriciteit: 220 V – Munteenheid aan boord: euro en bankkaarten – Bouwjaar: 2015

Inbegrepen in deze prijs:
 • Lijnvluchten Brussel/München en Boekarest/Brussel in economyclass met of zonder tussenstop (Brussels Airlines, Lufthansa)
 • Luchthaventaksen (€ 150 p.p. op vandaag) en haventaksen (€ 83 p.p. op vandaag), variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • Alle transfers zoals vermeld in het programma
 • Het verblijf in een tweepersoonskajuit aan boord in de gekozen categorie
 • Volpension vanaf het diner op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 12
 • Drankjes aan boord van de Amadeus Silver II bij alle maaltijden: water, thee, koffie en lokale wijn
 • Alle bezoeken en entreegelden zoals vermeld in het programma
 • Tijdens de excursies kunt u gebruikmaken van audiogidsen, zodat u perfect de uitleg van de gidsen begrijpt. Op de eerste en laatste dag wordt er geen gebruikgemaakt van de headsets
 • Nederlandstalige gidsen tijdens de excursies, indien op een bepaalde aanlegplaats niet beschikbaar, Engelstalig
 • Knack-gastspreker en Knack-muzikant
 • Begeleiding door een Knack Cruises-team
 • Een ervaren cruisedirecteur
Niet inbegrepen in deze prijs:
 • Andere dranken dan deze vermeld in het programma
 • Fooien voor het boordpersoneel (€ 10 per dag/ persoon aanbevolen)
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs tijdens de excursies (volgens eigen tevredenheid)
 • De optionele excursies
 • Verzekeringen (annulatie, bijstand en repatriëring)
Formaliteiten:

Geldige identiteitskaart of internationaal paspoort.

Optieformulier

Vul hieronder het optieformulier in. U wordt vervolgens gecontacteerd door Rivages du Monde voor een contractvoorstel.
Indien u vragen heeft of hulp nodig heeft bij het boeken, kan u contact opnemen via mail op info@rivagesdumonde.be of tel. 02 899 75 41.

Een bijkomende vraag of meer info nodig?

Rivages du Monde helpt je graag verder
  02 899 75 41
  info@rivagesdumonde.be