Voorstelling
Het eiland van de schoonheid onthult zijn schatten

“Kallistê”: “de mooiste”. Reeds in de Oudheid gaven de Grieken deze naam aan het uiterst charmante Corsica. Alle wereldwonderen leken namelijk samen te komen in dit met licht overgoten en eeuwig stralende aards paradijs. Laat u begeesteren door deze cruise: denk maar aan de vestingmuren van de citadel, de magische kreken, de eindeloos diepe wateren en de ongerepte heuvels. De cruise neemt u tijdens betoverende tussenstops mee op een ontdekkingsreis naar verborgen schatten.

Reisroute

Klik op de dagen om de details van de reisdag te zien

Vlucht naar Nice en rondleiding door de stad. Met zijn Italiaanse invloeden is Nice een klein paradijs dat je zeker zal betoveren, net zoals het vele aristocraten, kunstenaars en schrijvers heeft verleid die geïnspireerd werden door de schoonheid van de plek. Ontdek in de schaduw van de kasteelheuvel het oude Nice met zijn kleurrijke straten, barokke kerken en weelderige paleizen. Geniet van een wandeling langs de Cours Saleya, de elegante promenade van de Vieux Nice, nu omzoomd met winkels en restaurants. Inscheping op onze boot in de late namiddag. Voorstelling van de bemanning en welkomstcocktail aan boord. Diner aan boord. Nachtelijke vaartocht naar Corsica.

We varen langs de Golf van Porto, Unesco-werelderfgoed. In het hart van het Scandola-natuurreservaat, omzoomd door torenhoge rode kliffen van meer dan 300 meter hoog, zoals Punta Rosa, en gehuld in het struikgewas van de maquis, vangen we een glimp op van de Golf van Girolata en de fabelachtige kreken van Piana. In de namiddag ontdekken we Ajaccio, de keizerlijke stad en geboorteplaats van Napoleon Bonaparte. We bezoeken de voornaamste monumenten zoals het Justitiepaleis, het Napoleonhof, het Diamantplein met het bronzen ruiterstandbeeld van Napoleon en zijn vier broers, alsook het Austerlitzplein waar hij volgens de legende in zijn kindertijd heen ging. Vervolgens trekken we naar de Punt van Parata voor een wandeling door een uitzonderlijk natuurgebied, waar we een glimp opvangen van de Sanguinaires-archipel, een reeks van vier rotsachtige eilandjes ontstaan uit de stolling van magma. Tal van inheemse Corsicaanse diersoorten en een reeks zeldzame en beschermde planten vinden onderdak op deze archipel, die deel uitmaakt van het natuurlijke en culturele erfgoed van Ajaccio. Lunch en diner aan boord. Avond met muziek en zang uit Corsica.

Per autobus trekken we langs de kust en de kreken richting Porto. Vanuit het Corsicaanse pareltje Porto varen we met een plaatselijk bootje richting Capo Rosso. Laat u betoveren door de kreken van Piana, deze ruim 300 meter hoge kliffen die recht uit de zee rijzen, om nog maar te zwijgen van de bijzondere rode gloed van de rotsen. Lunch inbegrepen. Terugkeer naar Ajaccio per autobus. Op het einde van de dag varen we richting Bonifacio. Diner aan boord.

Geleid bezoek aan Bonifacio. Als een waar openluchtmuseum onthult deze 'rotsstad' haar steegjes en rondweg, haar eeuwenoude fort en de huizen die 60 meter boven de zee uittorenen. De allerdappersten kunnen langs de koningstrap afdalen naar de voet van de kliffen (187 treden)! Lunch aan boord. Seizoensdiner op basis van boerderijproducten met Corsicaanse gezangen en gitaarspel op de achtergrond. Bij het immense haardvuur of onder de kurkeiken vertellen de eigenaars over de geschiedenis van het eiland.

Geleid bezoek aan deze vroegere ‘stad van het zout’ die haar steegjes, de overblijfselen van de citadel, de Genuese forten en haar marina onthult of optionele excursie naar het strand van Palombaggia. In de late namiddag varen we richting Bastia. Lezing en diner aan boord.

Vrije tijd of optionele excursie naar de Cap Corse (lunch inbegrepen). Terugkeer aan boord en vaartocht naar l’Île-Rousse. Lezing en diner aan boord.

Geleid bezoek aan Calvi en de citadel. Ontdek de plezierhaven en het unieke landschap van de immense baai omringd door een bergketen die tot in mei besneeuwd is. We trekken naar Notre-Dame de la Serra, waar het zicht op de golf van Calvi ronduit schitterend is en brengen ook een bezoek aan de citadel van Calvi. De citadel werd eind 15e eeuw versterkt en omsluit het 12e-eeuwse oude paleis van de gouverneurs. In de namiddag varen we verder en steken we de Middellandse Zee over richting Nice. Diner aan boord.

Ontbijtbuffet aan boord. Vlucht naar Brussel.

De volgorde van de bezoeken kan worden gewijzigd op basis van vluchtschema's, navigatie of technische vereisten. Door weersomstandigheden kan een tussenstop worden geannuleerd of vervangen. Deze beslissing valt uitsluitend onder de verantwoordelijkheid van de kapitein, die altijd zal proberen een oplossing te vinden die gunstig is voor de passagiers.

Mogelijkheid tot picknickmand op de boot. - Prijs per persoon: 35 euro
Het strand is een van de mooiste van het eiland. Achter de rotsen met pijnbomen en jeneverbesstruiken ontdekt u zeldzaam helder water en ongerept wit zand, om nog maar te zwijgen van het prachtige panorama op de archipel van de Îles Cerbicales. De strandpaviljoenen en restaurants verhuren er ligstoelen, waterfietsen en jetski's.

Volledige dag – lunch inbegrepen - Prijs per persoon: 139 euro
De Corsicaanse kaap, een schiereiland in het noorden van Corsica, is een 40 kilometer lange bergketen die in zee duikt. De route die langs deze keten leidt, biedt een opeenvolging van mooie landschappen: scherpe kloven, vooral aan de westkust, ingesneden kusten waar torens uit de Genuese periode oprijzen, schilderachtige dorpen. Vanuit Bastia nemen we de kustweg langs Erbalunga, een lieflijk vissersdorp waar u kunt genieten van wat vrije tijd vóór de lunch in een idyllische omgeving. We gaan verder naar het typische dorpje Luri dat in de diepste vallei van de kaap ligt. Daarna rijden we naar Patrimonio, een belangrijk centrum van de Corsicaanse wijn; zijn kalksteenterrassen strekken zich uit van Saint-Florent tot het begin van de Corsicaanse kaap. Proeverij van wijn, kaas en vleeswaren. Terugkeer naar de boot in Bastia.

We verwelkomen aan boord
foto gast
Hendrik Vos

Hendrik Vos is professor Europese politiek aan de UGent (vakgroep Politieke Wetenschappen) en is als columnist verbonden aan De Standaard. Hij probeert de Europese politiek op een begrijpbare wijze uit te leggen en werd daarvoor enkele jaren geleden bekroond met de Wablieftprijs voor klare taal, samen met VRTjournalist Rob Heirbaut. Met Heirbaut maakte hij ook de televisiereeks ‘Het IJzeren Gordijn’, die in 2014 op Canvas te zien was, naar aanleiding van de 25ste verjaardag van de val van de Muur.

Met radiomaker Sven Speybrouck trok hij voor de podcast ‘Het mirakel van Schuman’ in 2021 door Europa, op zoek naar verhalen over de geschiedenis van de eenmaking. Deze podcast is gebaseerd op het boek ‘Dit is Europa - de geschiedenis van een Unie’, waarin met veel anekdotes en petite histoire verteld wordt over het ontstaan van de Europese Unie.

Verblijf

MV Belle des Océans
hoofdfoto schip
MV Belle des Océans

Dit prestigieuze offshoreschip heeft over de wereldzeeën gereisd en zijn lange en majestueuze silhouet op de verre horizonten getekend. Als een van de vlaggenschepen van de vloot van CroisiEurope, maakt de MV La Belle des Océans het mogelijk om onder optimale omstandigheden originele routes te ontdekken en droombestemmingen te bezoeken.

Dit elegante schip met 5 ankers op menselijke schaal is 103 meter lang en 15 meter breed en heeft 7 dekken. Het biedt plaats aan 130 passagiers in 65 prachtige kajuiten en suites, allemaal met buitenzicht. Aan boord is elke stap een avontuur. Van lounges en bar bij het zwembad, fitnesscentrum, spa en  wellness-salon, tot goed doordachte ruimtes en op maat gemaakte diensten, alles is ontworpen om hoogwaardig comfort te bieden.

Het restaurant heeft een hedendaagse en internationale keuken in een gezellige en stijlvolle sfeer. Het ontbijt en de lunch worden in buffetvorm geserveerd, terwijl het diner aan tafel wordt opgediend. Op het dek waar het zwembad zich bevindt, is er ook een grillrestaurant, evenals een bar en  lounge.

Prijzen P.P.
Type kajuitDekDubbele bezettingIndividuele bezetting
HorizonDek 3
€ 3.749€ 5.139
HorizonDek 4€ 3.949€ 5.549
HorizonDek 5€ 4.349€ 5.949
PanoramaDek 6€ 4.749
Riviera
Dek 6€ 5.149
OceanDek 6€ 5.249
Technische specificaties:

Bouwjaar: 1990 – Renovatiejaar: 2014 – Lengte: 103 meter – Breedte: 15 meter – 7 dekken – 65 kajuiten met buitenzicht – 73 bemanningsleden – 1 lift

Voorzieningen:

 • Fitnesscentrum
 • Twee eenpersoonsbedden die tegen elkaar kunnen worden geschoven (queensize)
 • Marmeren badkamer met inloopdouche
 • Dressing met persoonlijke kluis
 • Opbergkasten
 • Kleine schrijftafel
 • Flatscreen
 • Koelkast
 • Haardroger
 • Wekkerradio
 • Stopcontacten van 110 volt (adapters aanwezig in de kajuiten)
 • Wifi beschikbaar op het hele schip
 • Omkeerbare airconditioning
 • Binnentelefoon
 • Thee/koffiestation in Panorama-, Riviera- en Ocean-suites
 • Balkon met teakvloer en grote erker in Riviera en Ocean-suites
 • Sofa in Riviera- en Ocean-suites
Inbegrepen in deze prijs:
 • De vluchten Brussel/Nice/Brussel
 • Transfer luchthaven/haven/luchthaven
 • Luchthaven- en haventaksen
 • Accommodatie aan boord van de MV Belle des Océans in de door u gekozen categorie
 • Volpension vanaf het diner van dag 1 tot het ontbijtbuffet van dag 8
 • Drankjes inbegrepen aan boord (met uitzondering van speciale kaarten)
 • Welkomstcocktail
 • Conferencier aan boord
 • Nederlandstalige cruisedirector en Knack-begeleiders
 • Folklore- en gala-avond
 • Gratis wifi aan boord, audiogidsen tijdens excursies
 • Assistentie/repatriëringsverzekering
 • Excursies vermeld in het programma
Niet inbegrepen in deze prijs:
 • Drankjes op de speciale kaarten, drankjes tijdens excursies of transfers
 • Annulatie-/bagageverzekering: 6% van de prijs per persoon
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien voor bemanning en gidsen
 • Er is altijd een risico op brandstoftoeslagen op de prijs van vluchten (deze zijn pas een maand voor vertrek bekend)
Formaliteiten:

Geldige nationale identiteitskaart of paspoort.
Niet-EU-burgers moeten hun ambassade of consulaat raadplegen.

Let op: navigatievereisten in verband met weersomstandigheden kunnen routes verstoren en in sommige gevallen kunnen tussenstops worden geannuleerd.
In dergelijke gevallen zal CroisiEurope zich inspannen om de beste oplossing te vinden voor alle passagiers.

 • Om veiligheidsredenen kan de rederij of de kapitein van het schip het reisschema van de cruise naar eigen goeddunken wijzigen.
 • Optionele excursies, voor groepen van 25 personen of meer.
 • Vlucht vanuit Brussel. Schema’s nog niet vastgelegd.
Optieformulier

Vul hieronder het optieformulier in. U wordt vervolgens gecontacteerd door CroisiEurope voor een contractvoorstel.
Indien u vragen heeft of hulp nodig heeft bij het boeken, kan u contact opnemen via mail op fabienne.coppey@roularta.be of tel. 02/332 53 32.

Een bijkomende vraag of meer info nodig?

Fabienne helpt je graag verder
  02 332 53 32.
  fabienne.coppey@roularta.be