Voorstelling
De Canarische Eilanden: een rijke biosfeer

De troeven van deze route? Een prachtige reisweg waarbij we zes eilanden van de archipel kunnen ontdekken in een bijzonder mild klimaat! Sterke contrasten maken elk van de eilanden uniek. Op Tenerife en Gran Canaria voeren de bloementuinen de reizigers mee naar een frisse en geurige dimensie. La Gomera en La Palma bieden dan weer een weelderige vegetatie die doet denken aan een tropisch oerwoud, een echte oase van rust. Op Lanzarote met zijn ongeëvenaarde steile en imposante grijze kliffen krijgen we een indruk van duizelingwekkende uitgestrektheid en onbegrensde schoonheid. Fuerteventura, het eerste eiland van de archipel dat uit de diepten van de oceaan is verrezen, vormt met zijn grote vlakten een uniek panorama in Europa.

Reisroute

Klik op de dagen om de details van de reisdag te zien

We vliegen van Brussel naar Arrecife waar we in de namiddag aan boord gaan van ons schip, de MV La Belle des Océans. Na de inscheping en een welkomstdrankje wordt de crew voorgesteld. Diner en geanimeerde avond aan boord

Lanzarote is een van de meest originele eilanden van de Canarische eilandengroep, met fascinerende zwarte lavalandschappen die worden afgewisseld door groene oases en bouwland en een streepje intens blauw hier en daar. De rust en stilte nodigen ons uit om de stress even helemaal los te laten en te genieten van de zonnige dagen. In de voormiddag bezoeken we het Nationaal Park Timanfaya, een landschap dat bestaat uit kraters en lavagangen die dateren van de grote vulkaanuitbarstingen 270 jaar geleden. Maanlandschappen op de Vuurbergen, geothermische demonstraties op Islote de Hilario, zoutkraters in Janubio zonder de wijnteeltregio van La Geria te vergeten, het zijn zoveel niet te missen plekken. Degustatie van Canarische wijnen en kazen in een van de oudste bodega’s van het eiland. In de namiddag treden we in de voetsporen van César Manrique, de grootste kunstenaar van de Canarische Eilanden. Hij is bekend als schilder, architect, bouwadviseur en beeldhouwer maar ook als milieuactivist die alle aspecten van de moderne bouwmethodes verafschuwde. Onze tocht brengt ons naar de grot Jameos del Agua, de Mirador del Rio, een kunstwerk op de rand van een klif met spectaculair panorama over de eilanden, en zijn huis, voor de helft verzonken in vulkanische lavabellen die in wit en zwart zijn geschilderd. Aperitief op het zonnedek, diner en animatieavond aan boord. Nachtelijke vaartocht naar Fuerteventura.

We vertrekken naar het noorden van het eiland om er de geheimen van Fuerteventura te ontdekken: de Finca Torres, een geitenkaashoeve die reeds vijf jaar bekroond werd met de Golden Cheese Awards als beste kaas ter wereld, de cosmeticafabriek op basis van aloë vera in Tiscamanita, en Betancuria, de oude hoofdstad van de eilanden, gesticht in het begin van de 15e eeuw door Jean de Béthencourt. Vaartocht in de namiddag naar Gran Canaria. Diner aan boord.

Gran Canaria is een klein, schelpvormig eiland vol opvallende contrasten: van vruchtbare gronden in het noorden en uitgestrekte woestijnen in het zuiden, tot steile kliffen in het noordwesten en lange stranden in het zuiden. ’s Morgens gaan we op verkenning door de oude stad Vegueta waar we la Casa de Colón, het huis van Christoffel Columbus bezoeken. Vervolgens klimmen we tot op 600 m hoogte naar de indrukwekkende Bandama-krater die wel 200 m diep is. Het bedevaartsoord van Teror en de tuinen van de markiezin van Arucas, waar we een 400-tal tropische en subtropische plantensoorten kunnen bewonderen, staan in de namiddag op het programma. Diner en dansavond. Nachtelijke vaartocht.

La Gomera is een mooie combinatie van natuurlijke landschappen en menselijke ingrepen. Het is een heel divers eiland, met een grillig reliëf en een lokale bevolking die zich opmerkelijk goed wist aan te passen aan de moeilijke levensomstandigheden. Eindelijk wat tijd om te genieten van een rustig moment op de boot: lezing, Huis van Christoffel Columbus zwembad, wellness of fitness, er is voor elk wat wils. Na de lunch maken we kennis met La Gomera en het park van Garajonay, bekend om zijn dichte laurierbossen. Het park werd door Unesco als werelderfgoed benoemd en staat in schril contrast met de rest van de Canarische Eilanden. Onze trektocht brengt ons langs Hermigua, Las Rosas en Agulo, een uitstekend bewaard historisch centrum van het eiland. Teatime en demonstratie van de lokale fluittaal, het ‘Silbo’ dat door de oorspronkelijke inwoners van het land werd gesproken. We sluiten de dag af aan de rotsen van Agando, enorme door erosie zichtbare magmaformaties. Diner en animatieavond aan boord.

La Palma, ook wel het Mooie of Groene Eiland genoemd, bezit een weelderige natuur en bossen vol wilde laurieren, dennen en bananenbomen en reikt tot wel 2396 m hoog met zijn Roque de los Muchachos. Dolce far niente in de voormiddag gevolgd door een ontdekkingstocht door het hart van La Palma om van de prachtige uitkijkpunten te kunnen genieten in Caldera de Taburiente en Mirador de la Concepción. Verfrissing in een traditionele 17de eeuwse boerderij gelegen in prachtige tuinen. Aperitief op het zonnedek en galaavond aan boord.

Tenerife is het grootste van alle Canarische Eilanden. Door het hele eiland loopt een indrukwekkende bergketen, met als hoogtepunt de Teide, een statige vulkaan die de hemel op 3718 m hoogte streelt. Dit nationale park, een van ’s werelds spectaculairste vulkanische regio’s staat uiteraard op ons programma. Vergeet uw dikke jas niet, het kan er heel koud zijn! Tijdens de excursie klimmen we helemaal tot aan de krater op ongeveer 2300 m hoogte waar we vervolgens een wandeling maken om van het prachtige uitzicht te kunnen genieten. Op onze laatste avond genieten we van een folkloristisch spektakel met muzikanten en dansers in traditionele kostuums. Diner aan boord

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping en transfer naar de luchthaven van Tenerife.

Gastspreker
foto gast
Koen Leysen

Koen Leysen is een gerenommeerd vogelkenner, zeg maar een begrip onder de Vlaamse vogelkijkers. Hij geeft al 25 jaar vol vuur en met een vleugje humor lezingen en cursussen over vogels en allerlei andere facetten van de natuur als educatief medewerker bij Natuurpunt Natuuracademie. Zo heeft Koen door de jaren heen duizenden mensen kunnen bereiken. Koen kijkt ernaar uit om deze passie met jullie te delen in het prachtige decor van de Canarische Eilanden.

Verblijf

La Belle des Océans
hoofdfoto schip
La Belle des Océans

Dit prestigieuze offshoreschip heeft over de wereldzeeën gereisd en zijn lange en majestueuze silhouet op de verre horizonten getekend. Als een van de vlaggenschepen van de vloot van CroisiEurope maakt de MV La Belle des Océans het mogelijk om onder optimale omstandigheden originele routes te ontdekken en droombestemmingen te bezoeken.
Dit elegante schip met 5 ankers op menselijke schaal is 103 meter lang en 15 meter breed en heeft 7 dekken. Het biedt plaats aan 130 passagiers in 65 prachtige kajuiten en suites, allemaal met buitenzicht.

Gemeenschappelijke ruimtes
Aan boord is elke stap een avontuur. Van grillrestaurant, lounge en bar bij het zwembad, fitnesscentrum, spa en wellnesssalon tot goed doordachte ruimtes en op maat gemaakte diensten, alles is ontworpen om hoogwaardig comfort te bieden.
Het restaurant heeft een hedendaagse en internationale keuken in een gezellige en stijlvolle sfeer. Het ontbijt en de lunch worden in buffetvorm geserveerd, terwijl het diner aan tafel wordt opgediend.

Prijzen P.P.
Type kajuitDekDubbele bezettingIndividuele bezetting
Horizon-kajuit met 2 raampjes Dek 3€ 3.379€ 4.540
Horizon-kajuit met panoramisch raamDek 4€ 3.779€ 5.179
Horizon-kajuit met panoramisch raamDek 5€ 4.179€ 5.759
Panorama-suite met panoramisch raamDek 6€ 4.610€ 8.179
Riviera-suite met balkonDek 6€ 5.079
Ocean-suite met balkonDek 6€ 5.379
Technische specificaties:
 • Lengte: 103 meter
 • breedte: 15 meter
 • 7 dekken
 • 65 kajuiten met buitenzicht
 • panoramisch restaurant met grote erkers
 • loungebar bij het zwembad
 • fitness, spa en wellness
Inbegrepen in deze prijs:
 • De heenvlucht van Brussel naar Lanzarote en de terug­ vlucht van Tenerife naar Brussel in economyclass.
 • De luchthaven­ en haventaksen
 • Alle excursies (met audiofoonsysteem)
 • 8 dagen/7 nachten op La Belle des Océans in de geboekte kajuitcategorie (keuze kajuitnummer op basis van beschikbaarheden)
 • Alle maaltijden aan boord
 • Dranken inbegrepen bij de maaltijden en aan de bar, exclusief speciale kaarten
 • Welkomst­ en afscheidsdrink
 • Nederlandstalige lezingen door de Knack Cruises­ conferencier
 • Een Nederlandstalige cruisedirecteur en begeleiders
 • Animatie aan boord
 • Gratis wifi aan boord (Op onze boot verloopt de internetverbinding via satelliet. Zo is internet via satelliet trager tijdens de vaartocht dan in gebruikelijke toestand en de verbinding is niet altijd verzekerd.)
 • Bijstands­ en repatriëringsverzekering
Niet inbegrepen in deze prijs:
 • De dranken op de speciale kaarten en bij de maaltijden tijdens excursies en transfers
 • Persoonlijke uitgaven aan boord
 • De annulatie­ en bagageverzekering
 • Vrijblijvende fooien voor cruisepersoneel, gidsen en chauffeurs

Formaliteiten voor de deelnemers met de Belgische nationaliteit

 • Geldige identiteitskaart of internationaal paspoort
Formaliteiten:
Optieformulier

Vul hieronder het optieformulier in. U wordt vervolgens gecontacteerd door CroisiEurope voor een contractvoorstel.
Indien u vragen heeft of hulp nodig heeft bij het boeken, kan u contact opnemen via mail naar Fabienne, pikoly@telenet.be of tel 02/332 53 32.

Een bijkomende vraag of meer info nodig?

Fabienne helpt je graag verder
  02 332 53 32
  pikoly@telenet.be