Voorstelling
Cruise door het betoverende Keltische landschap

Van Ulster tot Ierland en van Schotland tot Engeland … deze cruise zet koers naar een wereld vol contrasten, met Keltische legendes, archeologische sites, victoriaanse architectuur, ruige kusten en landschappelijke parels.
U zet voet aan wal in Noord-Ierland waar u op verkenning gaat in Belfast met zijn bloementuinen en mooie georgiaanse gebouwen en u ziet de indrukwekkende stadswallen van Derry. Het schip vaart langs verweerde Ierse kliffen en dringt diep door in de veengebieden en mythische meren van de Connemara. De schuimende golven, Irish coffee, heidevelden met stenen muurtjes, kliffen en weilanden hebben een betoverende uitwerking.

Het authentieke smaragden eiland heeft een beladen geschiedenis en steelt uw hart met zijn burchten, abdijruïnes, torens, distilleerderijen en feestelijke hoofdstad Dublin. Wanneer u aanmeert op het eiland Man – door Unesco beschermd als biosfeerreservaat – treft u een uniek concentraat van geschiedenis en afwisselende natuurpracht aan.

Op de onbekende, weelderig groene Scilly-eilanden ontdekt u blauwe lagunes omringd door witte zandstranden. Het caleidoscopische beeld dat zich hier voor uw ogen ontvouwt, zal u diep ontroeren en voor onvergetelijke herinneringen zorgen!

Helden, heiligen en vrijheidsstrijders, Ierlands geschiedenis werd geschreven door mensen met een ziel voor vuur.

Reisroute

Klik op de dagen om de details van de reisdag te zien
Vertrek met een charter- of lijnvlucht naar Glasgow. Transfer naar de haven bij aankomst en inscheping aan boord van de World Explorer. Diner aan boord.
Belfast is de hoofdstad van Ulster, de zetel van de Noord-Ierse regering en de belangrijkste plaats van het graafschap Antrim. De stad heeft een rijk industrieel verleden en telt tal van 19e-eeuwse panden in victoriaanse stijl. Vandaag is Belfast echter ook een bruisende, dynamische en trendy plek geworden. Op de scheepswerven waar ooit de Titanic werd gebouwd, bevindt zich tegenwoordig een multimedia museum, dat de belangrijkste trekpleister van de stad is. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.
Dublin is niet alleen het historische, politieke, artistieke, culturele, economische en industriële hart van Ierland, maar ook een van de mooiste hoofdsteden van Europa. De vele historische gebouwen, zoals Dublin Castle (13e eeuw) of de indrukwekkende Saint Patrick’s Cathedral uit 1191, zijn bijzonder aantrekkelijk voor architectuurliefhebbers. De vele groenzones, de prachtige georgiaanse en victoriaanse huizen met hun kleurrijke deuren en de mooie bruggen over de Liffey verlenen de stad een onnavolgbare charme. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord
Douglas is de hoofdstad van het eiland Man, dat door de Unesco uitgeroepen is tot biosfeerreservaat om zijn unieke historische en landschappelijke waarde. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.
Derry is na Belfast de grootste stad van Noord-Ierland. De stad is vooral bekend om het beleg uit 1689 en de tragische gebeurtenissen van Bloody Sunday op 30 januari 1972. Het is een van de weinige Europese steden waarvan de tussen 1613 en 1619 opgetrokken omwallingen nooit doorbroken werden en nog altijd intact zijn. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.
Dit dynamische stadje in het westen van Ierland bestaat sinds 1320. Het is de toegangspoort tot de beroemde romantische en woeste landschappen van de regio Connemara. Terwijl langs de kust de schiereilanden elkaar opvolgen en de zee diep in het land snijdt, biedt het binnenland een ruwe aanblik, met heuvels, heidegebieden, stenen muurtjes, venen en zilver glinsterende meren. In deze streek met unieke landschappen worden vooral schapen gekweekt (met de beroemde zwarte koppen) en turf ontgonnen. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.
Het Zuid-Ierse Bantry is een charmant havenstadje in County Cork op het einde van een prachtige, 35 km lange baai, waar heuvels, bossen en witte zandstranden het landschap bepalen. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.
St Mary’s is het grootste en dichtstbevolkte eiland van de Scilly-eilanden, een prachtige archipel met witte zandstranden en blauwe lagunes. De site is beschermd wegens de natuurlijke schoonheid van de landschappen en het zeereservaat, dat wordt beheerd in samenwerking met het hertogdom Cornwall. Bij het naderen van de archipel is het uitzicht op de eilandjes en rotsen die opduiken uit het blauwgroene water, verbluffend mooi. Op de Scilly-eilanden zijn ook de resten te vinden van een vijftigtal graven uit de steentijd en de bronstijd. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.
Southampton is de grootste commerciële en militaire havenstad van Engeland. Enkele middeleeuwse vestigingen onderstrepen het historische belang van deze stad. Het was het vertrekpunt van de Mayflower in 1620 naar de Nieuwe Wereld. Het is ook hier dat de Titanic voor de laatste keer de zee opging in 1912. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.
Ontscheping en transfer per luxeautocar naar de belangrijkste Belgische steden.
Gastsprekers
foto gast
Lia Van Bekhoven

Toen Lia van Bekhoven zich in Groot-Brittannië vestigde, was Margaret Thatcher een gewone parlementariër en was prins Charles vrijgezel. Al meer dan dertig jaar lang is Lia de stem uit Londen die duiding brengt bij de ontwikkelingen op het eiland. Zij doet dat geregeld ook voor Knack, en nu op deze cruise!

foto gast
Mario Danneels

Mario Danneels is journalist en auteur van vijf boeken, waaronder de biografie van koningin Paola. Al sinds 2004 is Ierland zijn thuis, en bericht hij als correspondent over het eiland, noord en zuid, voor onder meer VRT radio, De Standaard, De Morgen, Knack en media in Nederland. Hij heeft ook voor The Irish Times geschreven. Hij heeft in de vier windstreken van Ierland gewoond en kent het land dus als zijn broekzak.

Schip

De World Explorer
hoofdfoto schip
De World Explorer

In augustus 2019 werd de gloednieuwe World Explorer opgeleverd. Dit schitterende schip is uitgerust met de modernste technologie om in optimale omstandigheden te kunnen reizen. Het schip is milieuvriendelijk, ruim en gezellig.

Modern

De nagelnieuwe World Explorer werd in 2019 gebouwd op de scheepswerven van Viana do Castelo in Portugal. Het schip vaart trots onder Portugese vlag en knoopt weer aan met de eeuwenoude Portugese maritieme traditie, die de basis heeft gelegd voor tal van ontdekkingsreizen. Dankzij zijn geavanceerde technologie kan de World Explorer in alle veiligheid de meest extreme gebieden op aarde bereiken, tot aan de Noordelijke IJszee toe.

Met zijn beperkte capaciteit van 180 passagiers kan het schip aanmeren in de meest afgelegen havens. Moderniteit gaat aan boord van de World Explorer hand in hand met elegantie en comfort. De gestroomlijnde en uitgepuurde vormgeving vormt een harmonieus geheel met de interieurdecoratie in warme kleuren. Het cruiseschip beschikt over een groot aantal ontspannings- en observatiezones om samen te genieten van de rust en de prachtige omgeving.

Milieuvriendelijk

De World Explorer is uitgerust met hybridemotoren, waardoor in de havens alle bewegingen kunnen worden uitgevoerd met een minimale uitstoot van broeikasgassen. De Rolls-Roycemotoren zijn geoptimaliseerd voor een zo zuinig mogelijke werking. Wanneer halt wordt gehouden in de buurt van de kust, kan het schip dankzij zijn nieuwe systeem voor dynamische positionering ter plaatse blijven zonder het anker uit te werpen. Zo worden de ecosystemen en het plantenleven onder water beschermd. Bovendien kan het evenwicht van het schip dankzij de nieuwe stabilisatortechnologie perfect beheerst worden, om ook op volle zee het verbruik te beperken.

Aan boord wordt alles in het werk gesteld om verspilling tegen te gaan (waterverbruik, geen plastic voor eenmalig gebruik, voorraadbeheer enz.). Alle informatie wordt bovendien digitaal verspreid via beeldschermen, wat ook het papierverbruik beperkt.

Ruim

Met zijn compacte afmetingen (126 m lang, 19 m breed) heeft de World Explorer meer weg van een luxejacht dan van een megacruiseschip. Toch is het schip binnenin bijzonder ruim en aangenaam. De passagiers mogen dan ook rekenen op het allerhoogste comfortniveau. Alle kajuiten liggen aan de buitenzijde en bieden veel plaats. De meeste hebben een oppervlakte van meer dan 20 m² en beschikken over een bureau/salon en bieden een panoramisch uitzicht. De gemeenschappelijke ruimtes zijn geconcentreerd op 2 dekken. Op dek 4 bevindt zich het omvangrijke onthaal, dat toegang geeft tot een comfortabele conferentieruimte, een groot salon met bar, een restaurant, een bibliotheek, een winkel en een buitendek, waar het heerlijk genieten is van een drankje of een lekkere maaltijd. Hogerop, op dek 7, is er een fantastisch observatiesalon met een panoramisch uitzicht van 180°. Hier bevinden zich ook de fitnesszaal, het wellnesscentrum (betalend) en een verwarmd buitenzwembad met fraaie ontspanningszone en twee bubbelbaden. Op dek 8 is er zelfs een hardlooppiste en een landingsplatform voor een helikopter voorzien. De World Explorer telt op die manier tal van plekjes waar iedereen naar wens tot rust kan komen of gezellig kan samenzijn met de andere passagiers.

Gezellig

Gezelligheid en begeleiding zijn twee van de kernwoorden in dit concept. Aan boord van de nieuwe World Explorer wordt alles in het werk gesteld om deze belangrijke waarden te verwezenlijken. De cruisedirecteur, begeleiders, sprekers, experten en artiesten staan steeds voor u klaar. Het videoteam legt de beste en mooiste momenten vast voor later. Onze enthousiaste teamleden zorgen ervoor dat uw dagen en avonden goed gevuld zijn en vergezellen u op de excursies om een optimaal verloop van de cruise te garanderen. Ze zorgen voor een goede verstandhouding en bevorderen authentieke contacten tussen alle passagiers aan boord. In tegenstelling tot klassieke cruises met duizenden passagiers van overal ter wereld organiseert Knack Cruises op de World Explorer originele, gezellige en cultureel verrijkende reizen.

Prijzen

KajuitDekBezettingPrijs (p.p.)
Expedition - vast venster32€ 3.990
Deluxe - panoramisch uitzicht52€ 4.765
Deluxe - panoramisch uitzicht62€ 5.235
Deluxe - met balkon52€ 6.185
Deluxe - met balkon62€ 6.665
Junior Suite - met balkon62€ 7.130
Navigator Suite - met terras5 en 62€ 8.560
VIP Suite - met terras52€ 9.990
Explorer Suite - met terras5 en 62€ 10.460
Technische specificaties:
 • Bouwjaar: 2019
 • Vlag: Portugal
 • Capaciteit: 180 passagiers
 • Kajuiten: 98 buitenkajuiten
 • Lengte: 126 m
 • Breedte: 19 m
 • Diepgang: 4,75 m
 • Aandrijving: 2 Rolls-Royce hybride/elektrische motoren
 • IJsklasse: 1B
 • Topsnelheid: 16 knopen
 • Voltage: 220 volt
 • Bemanningsleden: 125
Inbegrepen in deze prijs:
 • De vlucht Brussel/Glasgow met een charter- of lijnvlucht in economyclass, met of zonder tussenstop
 • De transfer vanuit Zeebrugge naar de belangrijkste Belgische steden per autocar (lijst op aanvraag)
 • De haventaksen (momenteel € 300) en de luchthaventaksen (momenteel € 70), variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • Het verblijf aan boord in de gekozen kajuitcategorie
 • Volpension (ontbijt, lunch, vieruurtje en diner) met water, wijn, thee of koffie tijdens de maaltijden aan boord
 • Alle activiteiten en animatie aan boord (cocktail, kapiteinsavond, workshops, voorstellingen)
 • Bagageservice bij het inschepen en ontschepen
 • Servicekosten voor het boordpersoneel
 • Diensten van een cruisedirecteur en het Knack Cruises-begeleidingsteam
 • Voordrachten door een specialist van de regio
Niet inbegrepen in deze prijs:
 • Andere dranken dan deze vermeld in het programma
 • De optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekeringen

Formaliteiten voor de deelnemers met de Belgische & Nederlandse nationaliteit

 • Geldig internationaal paspoort

Informatie omtrent de vluchten

 • Het is mogelijk dat er gevlogen zal worden van Parijs of Amsterdam in plaats van Brussel. In dat geval zal er een transfer voorzien worden van Brussel naar Parijs of Amsterdam.
Formaliteiten:
Optieformulier

Vul hieronder het optieformulier in. U wordt vervolgens gecontacteerd door Rivages du Monde voor een contractvoorstel.
Indien u vragen heeft of hulp nodig heeft bij het boeken, kan u contact opnemen via mail op info@rivagesdumonde.be of tel. 02 899 75 41.

Een bijkomende vraag of meer info nodig?

Kim helpt je graag verder
  02 899 75 41
  info@rivagesdumonde.be